Berapa Kos Memulakan Perniagaan Tag Laser Anda Sendiri?

Menurut Usahawan, kos untuk memulakan perniagaan label laser anda sendiri boleh serendah $ 10,000 atau lebih tinggi daripada $ 50,000. Menyiapkan tempat supaya kawasan permainan permainan yang unik ditawarkan dapat meramalkan pandangan dan wang. Walau bagaimanapun, tempat label laser dapat memberikan keseronokan dan keuntungan keluarga pada masa yang sama.

Kepentingan Lokasi

Anda memerlukan banyak ruang untuk kemudahan label laser. Lihatlah lokasi seluas 6,000 kaki persegi. Anda bukan sahaja memerlukan arena permainan laser, tetapi juga memerlukan kawasan arked, ruang untuk pesta ulang tahun dan kawasan makanan ringan. Kos menyewa lokasi boleh berbeza-beza berdasarkan lokasi. Pilih lokasi yang cukup dekat dengan tempat membeli-belah dan restoran untuk menerima banyak lalu lintas.

Membina Arena

Sewa kontraktor pembinaan untuk membina arena tag laser. Anda memerlukan sekurang-kurangnya dua tahap, dan platform dan struktur untuk bersembunyi di belakang. Segala-galanya perlu dilapisi demi keselamatan. Salah satu kaedah terbaik untuk mengetahui apa yang berfungsi dengan baik dan yang tidak ialah mengunjungi kemudahan label laser lain dan mengambil bahagian secara aktif dalam beberapa permainan.

Beli Peralatan Tag Laser

Beli stesen kawalan, sentri asas dan pek phaser. Anda mungkin juga ingin membeli lampu LED tambahan. Untuk kawasan arked, beli sistem permainan. Anda mungkin dapat membeli yang terpakai ini untuk menjimatkan sedikit wang. Untuk kawasan makanan ringan, anda memerlukan ketuhar pembakar roti kelas komersial kecil, microwave, mesin popcorn dan air pancut soda.

Dapatkan Lesen dan Izin

Hubungi setiausaha negara untuk mendapatkan lesen operasi perniagaan. Keperluan untuk lesen berbeza mengikut negeri, tetapi lesen ini akan membolehkan anda memungut cukai jualan. Sekiranya anda merancang untuk mempunyai kawasan makanan ringan di kemudahan anda, anda juga memerlukan izin pengendalian makanan. Permit makanan boleh didapati melalui jabatan kesihatan tempatan.

Pemeriksaan biasanya diperlukan, dan pekerja anda mungkin perlu mengikuti kursus latihan keselamatan makanan.

Dapatkan Insurans Perniagaan

Anda perlu membeli insurans liabiliti. Hubungi ejen insurans perniagaan dan ketahui berapa kos semasa untuk insurans ini dan jika ejen mencadangkan jenis insurans lain untuk kemudahan label laser. Sebilangan pemilik perniagaan membeli polisi payung sekiranya berlaku tuntutan undang-undang peribadi.

Dapatkan Perkataan

Rancangkan acara pembukaan yang besar untuk menyampaikan berita mengenai kemudahan tag laser baru. Hantar jemputan kepada orang media tempatan dan selebriti yang mengundang mereka ke acara percuma di mana mereka boleh mencuba arena tag laser baru. Rancang untuk menawarkan makanan ringan dan hiburan. Kirim siaran akhbar ke stesen akhbar, televisyen dan radio tempatan dan nyatakan beberapa selebriti tempatan yang merancang untuk hadir.

Keluarkan iklan di koran tempatan dengan kupon untuk lawatan pertama ke kemudahan tersebut. Sediakan laman web dan gunakan media sosial.