Cara Membuat Helaian Kenalan PDF

Helaian kenalan, atau bukti yang memaparkan gambar sebagai pelbagai gambar kecil, dapat membantu anda melihat sekumpulan PDF sekilas. Ini berguna jika anda ingin memeriksa lakaran kecil dengan cepat untuk memilih PDF terbaik untuk percetakan bersaiz penuh dan berkualiti tinggi. Anda boleh mengatasinya dengan pelanggan untuk membantunya memilih PDF terbaik untuk iklan atau brosur, misalnya. Helaian kenalan menjimatkan masa dan kertas dengan menghilangkan keperluan untuk mencetak setiap gambar berkualiti tinggi di halaman yang berasingan.

1

Klik butang "Mula" dan ketik "pengurus gambar" ke dalam kotak carian. Klik "Pengurus Gambar Microsoft Office" dari senarai hasil.

2

Klik "Fail" dan kemudian "Tambah Pintasan Gambar." Pilih folder yang mengandungi PDF yang ingin anda sertakan pada helaian kenalan dan klik "Tambah." Kandungan folder muncul di panel Pengurus Gambar utama.

3

Klik menu "Lihat" dan hapus centang "Gambar sahaja" untuk memaparkan semua jenis fail, termasuk PDF.

4

Tahan "Ctrl" dan klik setiap PDF yang ingin anda sertakan pada helaian kenalan. Atau tekan "Ctrl-A" untuk memilih semua fail jika hanya ada PDF.

5

Klik "Fail" dan kemudian "Cetak" untuk memunculkan tetingkap pilihan cetak.

6

Pilih pencetak, saiz kertas, jenis kertas dan kualiti dari menu lungsur. Tatal ke bawah panel kanan dan klik "Helaian Perhubungan." Klik "Cetak."