Menyiapkan iMediaShare untuk Android

IMediaShare untuk Android membolehkan anda menonton kandungan media termasuk tayangan slaid foto, TV atas permintaan, dan berita terkini dari pelbagai penyedia seperti Vimeo dan YouTube secara langsung dari telefon pintar atau peranti pihak ketiga anda seperti TV dan konsol permainan. Bagi pemilik perniagaan kecil, iMediaShare boleh bermanfaat sekiranya anda ingin terus mengetahui berita perniagaan semasa seperti laporan pasaran saham di mana sahaja anda berada. Dengan streaming tanpa wayar, menyiapkan iMediaShare untuk Android tidak memerlukan perkakasan dan kabel. Selagi peranti anda disambungkan ke rangkaian, anda boleh berkongsi kandungan media dalam kualiti definisi tinggi.

1

Arahkan ke halaman iMediaShare (pautan di Sumber) di Android dan klik butang "Dapatkan jika Percuma: versi Android" untuk memasang iMediaShare. Sekiranya anda memasang aplikasi menggunakan komputer, telefon Android anda mesti disambungkan ke mesin.

2

Ketik ikon iMediaShare di skrin utama telefon pintar Android anda apabila pemasangan selesai, dan kemudian tunggu sumber dimuat.

3

Klik butang "Sambungkan ke WiFi" jika pesan peringatan muncul di layar Anda yang mengatakan bahawa ponsel Android Anda tidak tersambung ke rangkaian Wi-Fi. Pilih rangkaian wayarles untuk disambungkan, dan kemudian masukkan kata laluan jika diminta.

4

Ketuk ikon "Foto Saya" untuk melihat album foto yang tersimpan di telefon pintar Android anda. Ketuk tab "Album", "Mengikut Tarikh" atau "Semua Foto" untuk melihat foto anda.

5

Ketik foto atau album yang ingin anda lihat. Setelah dipilih, iMediaShare meminta anda memilih TV atau peranti untuk melihat kandungan. Sekiranya anda ingin melihat kandungan menggunakan TV atau peranti media lain, pastikan ia disambungkan ke rangkaian rumah anda. Rujuk manual atau dokumentasi peranti untuk mendapatkan maklumat mengenai memasukkannya ke dalam rangkaian rumah. Sekiranya peranti anda tidak muncul di rangkaian rumah, ketuk "Lain-lain (tidak terdeteksi)" dan ikuti arahan yang dipandu untuk mencari peranti yang tidak dapat dikesan.

6

Pilih nama TV di layar Mainkan untuk memaparkan gambar secara individu atau sebagai tayangan slaid di TV anda.

7

Pilih "PlayStation 3" dari layar iMediaShare Play On pada telefon Android anda jika anda ingin streaming kandungan menggunakan sistem permainan PlayStation 3 anda. Ikon iMediaShare muncul di menu PlayStation 3.

8

Pilih ikon iMediaShare dari layar sistem permainan PlayStation 3 anda, dan ikuti arahan terpandu untuk mencari foto. Konsol permainan anda mesti disambungkan ke Internet untuk mencari kandungan media.

9

Pilih "Xbox 360" dari layar iMediaShare Play On pada telefon Android anda jika anda ingin streaming kandungan menggunakan konsol permainan Xbox 360 anda.

10

Cari ikon iMediaShare di bahagian Media Xbox 360 dan pilih untuk melihat gambar di konsol permainan anda.