Program Norton Antivirus Tidak Akan Dibuka

Perisian antivirus Norton adalah bahagian penting dalam melindungi komputer anda daripada perisian hasad dan virus. Perisian ini memantau semua trafik Internet serta proses perisian lain untuk memastikan sistem anda selamat. Tetapi jika Norton tidak membuka atau memasang, atau memberi anda mesej ralat setiap kali anda mencuba membukanya, anda boleh menghidupkan dan menjalankan semula perisian untuk melindungi komputer anda dengan betul.

Muat turun Terganggu

Sebilangan besar program keselamatan Norton datang ke komputer anda di Internet menggunakan perisian Norton's Download Manager. Norton melaporkan bahawa banyak masalah permulaan program dapat terjadi akibat dari muat turun yang tidak lengkap, yang akan menghalang program daripada dipasang dan berjalan dengan betul. Nyalakan semula komputer anda dan lancarkan Pengurus Muat turun sekali lagi, kemudian sahkan kod produk anda menggunakan e-mel pembelian yang anda atau pejabat anda terima dari Symantec semasa anda membeli produk tersebut. Masukkan kunci produk ke dalam Download Manager dan muat turun semula program yang anda beli.

Pembaikan Pantas

Norton menyenaraikan tiga mesej ralat yang berkaitan dengan perisiannya yang tidak bermula dengan betul: ralat "8504,104," "8506,421" dan "3048,3." Kesalahan ini muncul ketika anda cuba memuat Norton dan aspek rutin permulaannya gagal. Sebelum mencuba salah satu alatnya yang boleh dimuat turun untuk memperbaiki kesilapan, Norton mengesyorkan hanya menghidupkan semula komputer anda. Reboot akan membersihkan memori sistem anda dan menutup semua program, termasuk Norton; apabila komputer dimulakan semula begitu juga Norton, yang berpotensi memperbaiki sebarang mesej ralat yang muncul. Kadang-kadang, fail yang bertentangan menyebabkan masalah di Norton dan but semula akan menghilangkan konflik.

Memasang Semula Mungkin Membaiki Masalah

Memasang semula perisian akan memperbaiki kebanyakan masalah dengan Norton, kecuali komputer anda dijangkiti virus yang telah menargetkan rangkaian antivirus anda secara khusus. Sekiranya masalah berterusan berkaitan dengan kesalahan 8504,104 atau 8506,421, gunakan salah satu alat penyingkiran Norton agar program berfungsi dengan betul. Kedua-dua Norton Power Eraser dan Norton Removal Tool menyahpasang semua komponen Norton, yang membolehkan anda melakukan pemasangan semula perisian yang bersih, yang menangani kesilapan 8504,104 dan 8506,421. Sebelum memasang semula perisian, gunakan alat penghapusan virus lain seperti Microsoft Security Essentials (lihat Sumber) untuk mengenal pasti dan menghapus virus, kemudian gunakan alat Norton yang sesuai untuk menghapus perisian. Sebaik sahaja Norton - dan semua virus - dikeluarkan dari sistem anda, anda akan dapat memasang semula perisian dan mengharapkannya dimuat secara normal.

Komponen Terhenti

Ralat 3048,3 menunjukkan masalah yang berkaitan dengan perkhidmatan Norton Intelligent Updater, yang dilancarkan setiap kali anda melancarkan Norton dan mungkin berterusan setelah memasang semula perisian. Untuk ralat 3048,3, gunakan laman Norton Intelligent Updater untuk mengemas kini komponen yang menyebabkan Norton terhenti ketika anda cuba membuka perisian.