Skrin Hitam IPhone Semasa Memeriksa E-mel

Apabila skrin iPhone menjadi hitam, biasanya merupakan petunjuk kerosakan perisian. Ini mungkin terdengar menakutkan, tetapi sebenarnya bernasib baik kerana ia bermaksud mungkin boleh diperbaiki - tidak seperti kerosakan perkakasan. Sekiranya skrin menjadi hitam semasa anda menghantar e-mel, anda mungkin telah menerima begitu banyak data sehingga memuatkan memori telefon, atau anda mungkin menerima lampiran yang menyebabkan gangguan. Anda mungkin juga kehabisan kuasa. Pendekatan kaedah boleh menyelesaikan masalah ini dengan mudah.

Uji Kekuatan

Untuk mendiagnosis masalahnya, anda mesti terlebih dahulu mengetahui sama ada iPhone masih aktif, atau apakah iPhone telah mati sepenuhnya. Cara termudah untuk menguji kuasa semasa skrin berwarna hitam adalah dengan menukar suis "Bisukan". Sekiranya anda menggeser suis "Bisukan" - yang terletak di sisi telefon tepat di atas togol kelantangan - ke kedudukan hidup dan kemudian meluncurkannya semula, telefon akan bergetar. Sekiranya berlaku, masalahnya adalah dengan perisian. Sekiranya tidak, anda perlu mengecas telefon.

Mulakan semula dan Tetapkan Semula

Sekiranya masalahnya berlaku pada perisian, anda harus terlebih dahulu mematikan telefon. Tekan dan tahan butang "Tidur / Bangun" di bahagian atas peranti tidak lebih dari 15 saat. Sekiranya tidak ada yang berlaku, pasangkan telefon anda ke pengecas dinding atau komputer anda, dan tetapkan semula dengan menahan butang "Tidur / Bangun" dan butang "Rumah" pada masa yang sama sehingga logo Apple muncul.

Gangguan dan Kemas kini Luaran

Sekiranya menetapkan semula telefon tidak menyelesaikan masalah, anda mungkin perlu memulihkan iPhone. Namun, pertama, hindari gangguan luaran. Tanggalkan casing iPhone, jika ada, dan lepaskan pelindung skrin pelindungnya, jika ada. Lap skrin dengan kain microfiber lembap. Klik butang "Tidur / Bangun"; jika tidak ada tindak balas, cuba tetapkan semula sekali lagi. Sekiranya masih tidak ada tindak balas, anda perlu memulihkan iPhone. Sebagai persediaan untuk ini, muat turun dan pasang kemas kini terbaru untuk perisian iTunes anda, sistem operasi iPhone anda dan semua aplikasi anda.

Pulihkan

Pemulihan akan menyelesaikan sebarang masalah perisian, tetapi ia harus menjadi jalan terakhir kerana ia menghapus semua yang ada di iPhone anda dan kemudian memasang semula iOS asas, pada dasarnya mengembalikan telefon anda ke tetapan kilang. Anda akan dapat menyegerakkan semula semuanya dari iTunes dengan segera, tetapi tetapan, penanda halaman dan data peribadi anda yang lain akan hilang. Untuk memulihkan, sambungkan iPhone anda ke komputer anda. Buka iTunes dan klik nama iPhone anda di lajur kiri. Klik butang "Pulihkan" di bahagian tengah skrin. Ikuti arahan untuk menyelesaikan proses dan menyediakan telefon anda apabila selesai.