Cara Menambah Bunyi Penggera ke iPhone

Bunyi penggera, juga disebut nada amaran atau nada dering, adalah klip audio ringkas yang digunakan untuk pemberitahuan yang dapat didengar di iPhone anda. Pemberitahuan yang didengar digunakan untuk berbagai acara, mulai dari peringatan SMS dari rakan sekerja hingga nada yang digunakan untuk peringatan mesyuarat iPhone anda. Untuk menambahkan bunyi penggera ke iPhone, anda dapat memanfaatkan aplikasi iTunes iOS di telefon atau aplikasi iTunes di komputer anda.

Melalui Komputer Anda

1

Sambungkan iPhone ke komputer anda menggunakan kabel USB-to-dock yang disertakan dengan telefon.

2

Lancarkan aplikasi iTunes di komputer anda dan klik iPhone anda di bawah tajuk Peranti.

3

Klik tab "Nada" atau "Nada Dering" di iTunes, bergantung pada versi iTunes yang dipasang di komputer anda.

4

Klik kotak semak "Nada Dering Segerak".

5

Klik butang radio "Semua nada dering" jika anda ingin memindahkan semua nada dering yang serasi dari iTunes ke iPhone anda. Sekiranya anda hanya mahu memindahkan nada tertentu, klik butang radio "Nada dering terpilih", tatal senarai nada yang tersedia dan klik kotak centang di sebelah setiap nada yang ingin anda tambahkan ke iPhone anda.

6

Klik butang "Terapkan" untuk memindahkan bunyi penggera ke telefon anda.

Melalui iPhone Anda

1

Ketuk ikon "iTunes" pada iPhone anda untuk melancarkan iTunes Store.

2

Ketik "Nada." Sekiranya anda tidak melihat pilihan ini, ketuk "Lagi" dan kemudian ketuk "Nada" pada senarai pautan yang tersedia.

3

Telusuri nada yang tersedia sehingga anda dapat mencari nada yang ingin anda tambahkan ke iPhone anda.

4

Ketuk harga nada dan log masuk ke akaun iTunes anda untuk menyelesaikan pembelian dan memuat turun nada. Apabila muat turun selesai, iPhone anda memaparkan dialog timbul yang bertanya apa yang anda mahu lakukan dengan nada baru.

5

Ketuk "Tetapkan sebagai Nada Dering Lalai" untuk menetapkan nada baru sebagai bunyi amaran yang digunakan ketika seseorang memanggil anda di iPhone anda. Ketuk "Tetapkan ke Kontak" untuk menetapkan nada baru sebagai penggera panggilan masuk atau pesanan teks untuk seseorang di direktori Kenalan anda. Ketuk "Selesai" untuk menambahkan nada ke senarai nada dering yang anda beli dan kembali ke iTunes.