Bagaimana Saya Membuka Perniagaan Saya Sendiri di Texas?

Memulakan perniagaan adalah keputusan besar dengan banyak risiko. Namun, Negara Texas bersiap sedia untuk membuat lompatan itu sedikit lebih menakutkan, yang memungkinkan anda untuk fokus dalam menjalankan perniagaan anda, dan bukannya membuang masa anda dengan ikatan undang-undang. Perniagaan tertentu, seperti kedai runcit, harus memilih lokasi dan syarikat perkhidmatan yang tepat, seperti pembersih karpet dan pencuci tingkap, dan mungkin memerlukan latihan dan peralatan khas. Menurut State of Texas, ada empat langkah asas untuk membuka perniagaan yang mesti diikuti oleh semua orang.

 1. Pilih Struktur Perniagaan Anda

 2. Tentukan jenis struktur perniagaan sesuai dengan keadaan anda. Pemilik tunggal dan perkongsian umum mungkin kelihatan seperti pilihan yang mudah, namun, pertimbangkan salah satu model korporat, seperti syarikat liabiliti terhad, LLC, yang memisahkan aset peribadi anda, seperti rumah anda, dari perniagaan anda. Ini penting sekiranya perniagaan gagal membayar hutang atau digugat.

 3. Tempat anda mendaftar perniagaan anda akan bergantung pada struktur perniagaan yang anda pilih. Pemilik tunggal dan perkongsian umum mendaftar di daerah mereka; fail syarikat dengan Setiausaha Negara Texas (lihat Sumber).

 4. Dapatkan EIN anda

 5. Minta Nombor Pengenalan Majikan (EIN) dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri. IRS menggunakan EIN untuk mengawasi urus niaga perniagaan anda dengan cara yang sama seperti menggunakan Nombor Jaminan Sosial anda untuk mengawasi pemfailan cukai peribadi anda. EIN berguna untuk menetapkan kredit perniagaan, membuka akaun pemeriksaan perniagaan dan memfailkan pemotongan cukai pekerja anda.

 6. Daftar dengan Negeri

 7. Daftar dengan Negeri Texas untuk membayar cukai dan mendapatkan izin cukai penjualan. Selain mengumpulkan cukai penjualan, perniagaan anda mungkin perlu mendapatkan lesen dan membayar cukai tertentu, seperti cukai francais yang harus dibayar oleh semua syarikat di Texas. Lawati laman web Texas Wide Open for Business untuk senarai terperinci kebenaran, perkhidmatan dan pengecualian yang dikenakan cukai (lihat Sumber).

 8. Ketahui Tanggungjawab Undang-undang Anda

 9. Mematuhi peraturan pekerja dengan mendaftar pengangguran dengan negeri dan memberikan insurans pampasan pekerja. Sebagai tambahan kepada mandat negeri, anda perlu mengikuti peraturan persekutuan, seperti menahan cukai pendapatan dari pekerja anda. Laman web IRS menawarkan alat dan borang untuk membantu prosesnya; State of Texas juga mempunyai ciri dalam talian untuk menjadikan masalah pekerja lebih mudah dikendalikan (lihat Sumber).

 10. Petua

  Beli insurans liabiliti am untuk melindungi perniagaan anda daripada kejadian yang tidak dijangka, seperti kemalangan di tempat kerja atau proses pengadilan. Bercakap dengan beberapa ejen insurans untuk mencari orang yang memahami industri anda.