Cara Mencetak Poskad pada HP Deskjet

Banyak pencetak HP Deskjet Series mencetak dokumen tanpa sempadan, yang berguna untuk mencetak gambar dan poskad. Sekiranya anda mempunyai templat poskad pada komputer perniagaan anda dan perniagaan anda mempunyai pencetak HP Deskjet, gunakan pencetak untuk mencetak kedua-dua sisi kad pos anda. Pencetak HP Deskjet tidak menyokong percetakan dua sisi automatik, tetapi anda boleh melakukannya secara manual. Untuk mencetak dua sisi, pertama anda mesti mencetak satu sisi dan kemudian memasukkan semula halaman terbalik untuk mencetak sisi lain.

1

Angkat dulang keluaran dan keluarkan kertas yang ada di tempatnya. Letakkan kertas poskad anda di dalam dulang dan alihkan panduan kertas ke atas sehingga memegang kad dengan kuat di tempatnya. Letakkan semula dulang keluaran pada kedudukan normal.

2

Buka gambar kad pos anda dalam program gambar, seperti Windows Photo Viewer. Klik pada butang "Cetak" di bar menu, klik "Cetak", pilih pencetak HP Deskjet dari senarai "Pencetak" dan pilih ukuran kad pos dari senarai "Kertas ukuran".

3

Pilih jenis kertas dari menu drop-down "Jenis kertas" dan pilih pilihan "Foto halaman penuh" dari menu tatal di sebelah kanan. Pilih pilihan kualiti, seperti "600 x 600," dari menu lungsur "Kualiti" (semakin tinggi bilangannya semakin baik kualitinya).

4

Klik butang "Cetak" apabila anda sudah bersedia untuk mencetak bahagian depan poskad anda.

5

Tunggu beberapa saat sehingga dakwat kering sepenuhnya dan kemudian masukkan semula kad pos ke dalam dulang kertas terbalik. Ulangi langkah 2 hingga 4 untuk mencetak bahagian belakang kad pos anda.