Cara Membuat Dagangan di Craigslist

Banyak cerita yang menggambarkan perdagangan Craigslist yang menguntungkan, seperti siri perdagangan Kyle MacDonald yang menjadikan klip kertas merah menjadi rumah dua tingkat. Walaupun ini mungkin bukan model perniagaan yang layak, itu adalah salah satu cara yang mungkin untuk mendapatkan peralatan perniagaan yang mahal dengan harga yang murah. Bahagian Barter Craigslist dikhaskan untuk pertukaran bukan wang. Cukup senaraikan apa yang harus anda jual dan apa yang anda harapkan, dan anda akan memperoleh peralatan yang mahal itu.

1

Lawati laman Craigslist dan klik "Barter" di bahagian Dijual untuk melihat senarai tawaran semasa.

2

Klik "Post" di bahagian atas halaman.

3

Klik "Barter" dari senarai kategori.

4

Masukkan tajuk yang menerangkan prospek perdagangan. Sebagai contoh, anda mungkin menyenaraikan "Kelab emas vintage untuk peralatan pejabat." Masukkan lokasi umum, seperti subbahagian atau kawasan bandar, di medan "Lokasi Tertentu". Anda tidak perlu memasukkan alamat jalan.

5

Masukkan alamat e-mel anda di dua medan "Balas Ke".

6

Berikan lebih banyak butiran di bahagian "Penerangan Pengeposan", seperti perincian spesifikasi atau keadaan item anda dan jangkaan anda terhadap perdagangan. HTML dibenarkan di bahagian ini.

7

Klik "Teruskan."

8

Klik "Browse" dan klik dua kali pada gambar untuk memuat naiknya ke iklan secara pilihan. Anda boleh memasukkan hingga lapan gambar pada catatan perdagangan.

9

Klik "Selesai Dengan Imej", tinjau maklumat perdagangan dan klik "Teruskan."

10

Periksa e-mel anda dan klik pautan pengesahan.

11

Klik "Terbitkan" untuk meletakkan senarai perdagangan. Biarkan sehingga 15 minit dan tekan "F5" untuk menyegarkan senarai bahagian Barter untuk melihat perdagangan anda disenaraikan.