Cara Mengimport Video Dari iPhone ke Mac

Kandungan iPhone anda, termasuk video apa pun yang disimpan di peranti mudah alih anda atau dimuat turun dari Apple iTunes Store, diselaraskan ke komputer Mac anda menggunakan perisian pengurusan multimedia iTunes Apple. Kandungan video yang dibeli atau dimuat turun ke iPhone anda dihubungkan ke akaun iTunes anda, yang membolehkan anda melihatnya melalui iTunes di Mac anda setelah ia diimport. Setelah diimport ke iTunes, kandungan video ini juga dapat dikongsi dengan peranti iOS lain yang menggunakan akaun iTunes yang sama.

1

Lancarkan iTunes di Mac anda dan klik menu "Bantuan" di bahagian atas tetingkap. Pilih "Periksa Kemas Kini" dan izinkan kemas kini yang tersedia untuk dipasang sebelum meneruskan.

2

Klik menu "Kedai", diikuti dengan "Masuk". Masukkan nama pengguna dan kata laluan iTunes yang sama dengan yang digunakan oleh iPhone anda dan klik butang "Masuk".

3

Sambungkan iPhone ke Mac anda menggunakan kabel USBnya. ITunes mengesan iPhone secara automatik dan menambahkannya ke senarai "Peranti".

4

Pilih iPhone dari senarai "Peranti" dan klik tab "Filem" di tetingkap iTunes utama.

5

Tandai kotak "Sync Films" dan klik butang "Sync" di sudut kanan bawah tetingkap iTunes. Video iPhone anda diimport ke iTunes sebagai sebahagian daripada proses penyegerakan.