Cara Membuka Pelbagai Pemain Media Windows

Windows Media Player membolehkan anda memainkan fail audio dan video tanpa perlu memasang perisian pihak ketiga. Namun, tidak seperti pemain media lain, anda tidak boleh menjalankan dua atau lebih contoh Windows Media Player. Ini menghilangkan kemungkinan melakukan perkara seperti memainkan video persembahan perniagaan anda sambil memainkan fail audio yang berasingan sebagai muzik latar. Sekiranya anda tidak mahu menggabungkan video anda dengan fail audio dengan menggunakan aplikasi penyuntingan video atau memasang pemutar media pihak ketiga, anda boleh menambal Windows Media Player dengan selamat untuk membenarkan beberapa kejadian.

1

Tutup Windows Media Player anda jika sedang dibuka.

2

Pergi ke halaman muat turun Perisian Luke Payne (lihat Sumber) dan klik pautan "Multiple Windows Media Player" untuk memuat turun patch. Simpan patch ke desktop anda untuk rujukan mudah.

3

Klik dua kali fail yang baru anda muat turun dan klik dua kali ikon "Multiple WMP". Klik butang "Aktifkan" untuk menambal Windows Media Player anda.

4

Jalankan Windows Media Player dari menu Mula. Setelah dilancarkan, muatkan Windows Media Player dari menu Mula sekali lagi dan pemain lain akan muncul.