Cara Mengemas kini Penyemak Imbas pada Komputer Lama

Didistribusikan sebagai sebahagian daripada sistem operasi dalam versi Windows lama, Internet Explorer ada di semua versi Windows. Sekiranya anda menggunakan komputer lama dalam perniagaan anda dan anda belum mengemas kini penyemak imbas, mereka boleh menimbulkan risiko keselamatan. Microsoft memperbaiki masalah bug dan keselamatan dan menambahkan ciri berguna pada versi IE yang lebih baru yang mereka lepaskan. Sekiranya komputer lama anda menjalankan Windows XP atau Vista, anda mungkin perlu memasang Pek Perkhidmatan Microsoft sebelum menaik taraf ke penyemak imbas yang lebih baru. Mengetahui Paket Perkhidmatan yang anda perlukan dan memasangnya boleh memakan masa. Microsoft mengautomasikan proses dengan memasangnya untuk anda dan menaik taraf penyemak imbas anda setelah anda mengaktifkan kemas kini automatik.

1

Lancarkan versi Internet Explorer anda.

2

Navigasi ke laman Web Pembaruan Windows Microsoft (pautan di Sumber). Halaman ini menerangkan betapa mudahnya mengaktifkan kemas kini automatik.

3

Tinjau halaman dan klik pautan "Kemas kini Microsoft" di halaman "Periksa Tetapan Anda" halaman Internet Explorer akan menavigasi ke halaman Kemas Kini Windows yang sesuai. Sekiranya komputer anda telah mengaktifkan kemas kini automatik, Panel Kawalan anda akan membuka dan memaparkan status kemas kini komputer anda. Jika tidak, sistem akan membantu anda menghidupkan kemas kini automatik dan memasang versi terbaru Internet Explorer yang berfungsi dengan sistem operasi dan komputer anda.

4

Ulangi langkah ini pada komputer lama lain yang ingin anda tingkatkan.