Cara Hardwire Komputer ke Jalur Lebar

Sambungan jalur lebar berkabel menawarkan keselamatan, kelajuan dan kebolehpercayaan yang lebih baik berbanding dengan sambungan tanpa wayar. Walaupun tempat kerja yang sepenuhnya tanpa wayar mungkin terdengar seperti penyelesaian mudah, adalah idea yang baik untuk menyediakan sambungan berkabel untuk setiap - atau hampir setiap - komputer dalam perniagaan anda kerana sambungan tanpa wayar boleh gagal atau tidak berfungsi dengan baik pada masa-masa. Untuk memanfaatkan semua lebar jalur yang tersedia untuk rangkaian anda, siapkan komputer perniagaan anda dengan sambungan jalur lebar berkabel.

1

Masukkan salah satu hujung kabel Ethernet anda ke salah satu port rangkaian di outlet rangkaian dinding. Sekiranya tidak ada saluran keluar, teruskan ke langkah seterusnya. Jika tidak, lompat ke Langkah 3.

2

Masukkan kabel rangkaian anda ke salah satu port berlabel "LAN" di belakang penghala atau modem anda. Hidupkan penghala atau modem.

3

Sambungkan hujung kabel rangkaian anda yang lain ke port Ethernet di bahagian belakang komputer anda; itu juga akan dilabel "LAN." Hidupkan komputer. Di kawasan dulang sistem bar tugas, anda akan melihat ikon rangkaian berubah dari dicoret menjadi kosong, yang menunjukkan bahawa anda mempunyai kabel untuk sambungan jalur lebar.