Cara Pengeluaran Wang Dari Google Adsense

Ini boleh menjadi sangat menggembirakan apabila melihat wang masuk ke dalam akaun Google Adsense anda dari iklan yang ditempatkan syarikat di laman web anda, terutamanya kerana pendapatannya tidak memerlukan usaha segera dari pihak anda. Untuk memanfaatkan penghasilan tersebut, anda boleh mengeluarkannya dan memindahkan ke akaun bank.

1

Log masuk ke akaun Google Adsense anda untuk memaparkan halaman utama Adsense.

2

Pilih tab "Rumah" jika belum dipilih, dan kemudian klik "Tetapan Pembayaran" untuk menunjukkan layar Tetapan Pembayaran.

3

Klik butang "Tambah Akaun Bank Baru" untuk memaparkan skrin Tambah Bentuk Pembayaran Baru.

4

Masukkan maklumat akaun bank yang diminta, termasuk nama pemegang akaun, nombor perutean bank dan nombor akaun.

5

Klik butang "Simpan" untuk menyimpan perubahan anda.

6

Tunggu sehingga lima hari sehingga Google memasukkan jumlah ujian ke dalam akaun bank anda, yang boleh berkisar antara 15 sen hingga $ 1.10. Perhatikan jumlah yang tepat.

7

Log masuk ke Google Adsense sekali lagi, klik "Pembayaran" dan kemudian "Tetapan Pembayaran" untuk menunjukkan skrin Tetapan Pembayaran.

8

Klik "Sahkan Ujian Deposit" dan masukkan jumlah ujian yang anda catat. Kemudian klik butang "Kirim", yang mengesahkan akaun anda. Apabila deposit ke dalam akaun Google Adsense anda mencapai ambang pembayaran, iaitu $ 100 di Amerika Syarikat pada bulan Jun 2013, wang tersebut akan dikeluarkan sebulan sekali ke akaun bank anda secara automatik.