Cara Menjatuhkan Ke Kurungan Cukai yang Lebih Rendah

Kurungan cukai ditentukan oleh jumlah pendapatan yang disesuaikan yang anda terima dalam setahun. Sudah tentu, setiap orang mahu membayar cukai sebanyak mungkin setiap tahun. Pada tahun 2010, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri mempunyai enam kurungan cukai pendapatan bermula pada 10 peratus dengan kadar cukai tertinggi adalah 35 peratus bagi mereka yang menghasilkan lebih dari $ 373,650. Cuba menjatuhkan kurungan cukai anda mungkin sukar tetapi ada beberapa kaedah yang perlu dipertimbangkan untuk mengurangkan pendapatan kasar anda.

1

Berkahwin. Pasangan berkahwin yang mengemukakan pulangan bersama mempunyai had yang lebih tinggi di kebanyakan kurungan cukai. Sekiranya orang penting anda tidak berfungsi atau tidak menghasilkan sejumlah besar wang, anda boleh menurunkan kurungan cukai anda dengan menikah dan mengemukakan cukai bersama.

2

Sumbang kepada rancangan persaraan majikan. Anda dibenarkan mengurangkan gaji kasar anda sehingga $ 16,500 setiap tahun dengan sumbangan 401k ($ 19,500 dalam rancangan 403b). Sekiranya anda berada di ambang, ini boleh menjadi signifikan.

3

Buka IRA tradisional dan sumbangkan. Bercakap dengan penasihat cukai untuk mengesahkan bahawa anda memenuhi syarat kelayakan. Sekiranya anda melakukannya, IRS membolehkan anda menyumbang hingga $ 5,000 ($ 6,000 bagi mereka yang berumur lebih dari 50 tahun) ke dalam IRA tradisional dan memotong jumlah ini dari pendapatan kasar anda untuk tahun sumbangan dibuat.

4

Susun pelaburan berdasarkan strategi cukai. Pertimbangkan untuk meletakkan aset dalam bon perbandaran bebas cukai atau stok yang menghasilkan dividen untuk mengurangkan cukai pendapatan dan keuntungan modal.

5

Memulakan perniagaan di rumah. Sekiranya anda menyukai pesawat udara kawalan jauh, fikirkanlah untuk memulakan perniagaan alat ganti dalam talian atau kedai pembaikan di luar garaj anda. Perbelanjaan hobi anda kini menjadi perbelanjaan perniagaan, malah sebahagian daripada sewa atau gadai janji anda dapat ditolak.

6

Beli harta. Cukai gadai janji dan harta tanah anda akan ditolak cukai. Faedah dari kredit kredit ekuiti juga dapat membantu anda menurunkan tanda kurung.

7

Daftar ke akaun perbelanjaan fleksibel dengan majikan anda, seperti penjagaan kesihatan penjagaan anak. Premium penjagaan kesihatan yang anda bayar dianggap sebagai perbelanjaan pendapatan sebelum cukai, sehingga mengurangkan pendapatan bersih anda pada setiap gaji.