Cara Membuat Laman Dating Percuma

Memulakan laman web temu janji anda sendiri bukan hanya cara yang baik untuk bertemu single baru, ia boleh menjadi perniagaan yang menguntungkan, walaupun anda tidak mengenakan bayaran kepada pelanggan anda. Jangan berharap untuk berhenti kerja seharian. Membina laman web temu janji yang berjaya memerlukan masa.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menentukan niche untuk memulakannya. Ini mungkin di bandar atau wilayah anda sendiri, atau boleh menjadi laman temu janji untuk orang yang mempunyai keperluan atau minat tertentu. Dalam rancangan perniagaan anda, buatlah profil siapa pelanggan pertama anda yang ideal. Keputusan lain, seperti nama domain dan pemasaran anda harus diarahkan kepada pelanggan-pelanggan ini di tempat anda.

Memilih Platform

Ketika datang ke platform, pertanyaan pertama yang harus ditanyakan adalah apakah laman web anda akan tersedia secara eksklusif pada penyemak imbas web, atau jika anda akan memiliki aplikasi mudah alih . Sekiranya niche anda adalah untuk orang berumur 50 tahun ke atas, aplikasi mungkin menjadi pilihan, sekurang-kurangnya pada awalnya. Tetapi jika anda akan melayani sesiapa yang lebih muda, aplikasi mudah alih mungkin lebih penting daripada laman web anda.

Membuat laman web dari awal boleh menjadi pilihan jika anda tahu bagaimana membuat kod, atau tidak keberatan membayar seseorang untuk melakukannya untuk anda. Tetapi anda mesti tahu lebih banyak daripada HTML dan CSS. Pelanggan anda akan mengharapkan - dan wajar - menyimpan data peribadi mereka dengan selamat, jadi anda mungkin memerlukan kemahiran dalam Javascript, PhP dan SQL, atau bahasa web yang setanding.

Sudah tentu, ada syarikat dengan templat mesra temu janji yang boleh anda beli juga. Mereka juga akan membantu anda menyesuaikannya dengan keinginan anda dengan bayaran. Platform seperti Wix atau WordPress juga menjadi pilihan. Malah terdapat tema dan plugin WordPress yang dikhaskan untuk laman web temu janji.

Memilih Nama Domain dan Host Web

Untuk sebarang perniagaan dalam talian, nama domain anda akan menjadi aset terpenting anda. Pilih sesuatu yang pendek, tetapi tidak dapat dilupakan. Sekiranya anda mencari niche tertentu, anda boleh memasukkannya ke dalam nama anda. Perlu diingat bahawa jika anda merancang untuk pergi ke tempat lain, anda perlu mendapatkan nama domain tambahan. Tidak mungkin milenium di New York berminat dengan laman web temu janji yang dipanggil UtahSeniorMatches.com.

Pada bulan-bulan awal, anda mungkin boleh menggunakan perkhidmatan hosting web yang murah dengan harga $ 10 hingga $ 20 sebulan. Perkhidmatan ini meletakkan laman web anda di pelayan web yang sama dengan yang lain dan anda semua berkongsi sumber - termasuk lebar jalur, memori dan kuasa pemprosesan. Oleh kerana laman web anda semakin meningkat dan mendapat lebih banyak lalu lintas, perkhidmatan yang murah akan menjadi sangat lambat dengan cepat. Anda kemudian perlu menaik taraf ke pelayan khusus, yang akan menelan belanja lebih banyak.

Perkhidmatan hosting yang berskala adalah pilihan lain, seperti yang ditawarkan oleh Amazon Web Services. Perkhidmatan ini juga berharga kira-kira $ 10 sebulan jika anda tidak mempunyai banyak lalu lintas, tetapi jika laman web anda mulai popular, perkhidmatan ini akan meningkatkan dan mengenakan bayaran yang sewajarnya. Sekiranya lalu lintas menjadi perlahan pada bulan berikutnya, kos perkhidmatan anda akan dikurangkan lagi.

Memasarkan Laman Web Anda

Tidak ada yang akan datang ke laman web baru anda jika mereka tidak tahu ia menanti mereka. Membeli iklan dari Google dan Facebook adalah salah satu cara untuk memulakan, kerana anda hanya perlu membayar klik yang anda dapat. Anda juga boleh beriklan di bahagian peribadi surat khabar, atau majalah dan laman web yang memenuhi syarat anda. Sekiranya anda mengikuti perseorangan tempatan, pertimbangkan untuk membuat brosur dan meletakkannya di tempat-tempat yang kemungkinan besar mereka akan nongkrong.

Mengewangkan Laman Tarikh Anda

Kerana laman web yang popular akan memerlukan banyak wang untuk beroperasi setiap bulan, jika anda ingin memastikan perkhidmatan anda percuma, anda harus mencari cara lain untuk mengewangkannya ketika ia mulai berkembang.

Salah satu penyelesaiannya adalah dengan menjalankan iklan dengan perkhidmatan seperti Google Adsense , atau dengan menawarkan iklan melalui pengaturan afiliasi untuk syarikat yang berminat dengan niche anda, membuat komisen untuk setiap penjualan.

Sekiranya anda mempunyai perniagaan lain yang menawarkan produk atau perkhidmatan untuk perseorangan , atau mereka yang menjalin hubungan baru, menjualnya kepada pelanggan anda adalah pilihan lain - dan mungkin alasan anda memikirkan laman web temu janji.

Idea lain untuk menjana wang adalah menjual data pelanggan anda, tetapi anda harus berbincang dengan peguam untuk membantu anda menyusun perjanjian keahlian laman web anda sebelum melalui jalan tersebut.

Akhirnya, anda mungkin ingin mempertimbangkan model freemium . Keahlian asas adalah percuma, tetapi jika pelanggan ingin menghantar emotikon unik, atau berkongsi gambar peribadi dengan orang yang bersembang, mereka perlu membayar yuran bulanan dengan akaun premium. Bergantung pada niche anda, anda bahkan boleh mengenakan bayaran kepada pelanggan untuk menghantar hadiah kepada orang lain - mereka membayar anda untuk menghantar hadiah tersebut atas nama mereka.