Komputer Saya Tidak Menunjukkan iPod Saya Terhubung dengannya di Hard Drive

Anda boleh menggunakan iPod anda sebagai pemacu yang boleh ditanggalkan, sama seperti anda menggunakan pemacu ibu jari atau peranti storan luaran, dengan komputer anda. Sekiranya anda menyambungkan iPod ke komputer anda, dan peranti tersebut tidak mendaftar sebagai pemacu yang boleh ditanggalkan pada komputer, anda mesti mengaktifkan fitur ini terlebih dahulu di iTunes. Sambungkan iPod ke komputer anda dengan kabel data USB, dan kemudian buka iTunes untuk mengubah tetapan.

Dayakan Penggunaan Cakera

Pilih entri iPod di bahagian Peranti di bar sisi kiri di iTunes. Klik tab "Ringkasan", dan kemudian cari kotak centang "Aktifkan Penggunaan Disk". Klik kotak semak ini untuk mengaktifkan ciri penggunaan cakera. Perhatikan bahawa jika anda mengaktifkan penggunaan cakera, tetapi anda tidak memilih untuk mengemas kini muzik dan video anda secara manual, iTunes akan menyegerakkan media secara automatik antara iPod dan komputer anda setiap kali peranti disambungkan sebagai pemacu yang boleh ditanggalkan. Apabila anda mengaktifkan penggunaan cakera, anda dapat melihat kandungan iPod anda menggunakan Windows File Explorer pada PC atau Finder pada Mac.

Urus Muzik dan Video Secara Manual

Kotak centang "Kelola Muzik dan Video Secara Manual" adalah pilihan tepat di atas kotak centang Enable Disk Use. Periksa pilihan ini jika anda tidak mahu iTunes menyegerakkan media secara automatik semasa iPod disambungkan ke komputer. Perhatikan bahawa jika anda mengaktifkan "Kelola Muzik dan Video Secara Manual", penggunaan cakera diaktifkan sama ada anda mencentang kotak "Aktifkan Penggunaan Disk" atau tidak.