Cara Membuat Orang Beriklan di Laman Web Anda

Menjana wang melalui pengiklanan di laman web anda mungkin lebih mudah daripada yang anda fikirkan, berdasarkan jumlah syarikat yang dapat memberi anda pakej yang mudah untuk menghasilkan pendapatan iklan. Selain membuat panggilan dingin atau mengirim e-mel kepada calon pengiklan, anda dapat menambahkan program ke laman web anda yang memungkinkan orang lain meletakkan iklan di laman web anda dan membayar anda untuk hasil.

Tentukan Statistik Pelawat Laman Web anda

Pengiklan berpotensi terutamanya ingin mengetahui berapa banyak pengunjung yang menarik di laman web anda. Kenyataan bahawa anda mempunyai laman web tenis tidak akan menarik minat pengeluar raket jika anda hanya beberapa lusin orang yang mengunjungi laman web anda setiap hari. Tidak ada standard industri untuk lalu lintas - pengiklan yang berbeza akan mempunyai keperluan yang berbeza untuk lalu lintas. Sebilangan besar pakej hosting dilengkapi dengan statistik pelawat percuma; tanyakan kepada webmaster anda bagaimana mengakses lalu lintas laman web anda. Anda boleh menambahkan program Analisis Google ke laman web anda tanpa sebarang bayaran. Selain mengetahui jumlah pelawat unik yang anda terima setiap hari, pengiklan akan menginginkan data lain yang dapat anda berikan, seperti umur, pecahan jantina atau pendapatan atau tahap pendidikan pelawat anda. Gunakan perkhidmatan percuma seperti Quantcast untuk membantu anda menentukan perkara ini.

Buat Kit Media

Apabila anda telah menentukan statistik laman web anda, buat paket maklumat atau halaman pengiklan yang boleh dimuat turun di laman web anda yang menyenaraikan apa yang anda tawarkan. Paket maklumat ini, yang disebut kit media, menguraikan kandungan anda, memberikan statistik lalu lintas, ukuran dan kadar iklan anda, menyenaraikan potongan dan tawaran istimewa dan memberikan maklumat hubungan sehingga pengiklan dapat membuat keputusan membeli. Selain iklan sepanduk, anda dapat menjual program yang merangkumi sebutan pengiklan di laman web anda, pautan ke laman web mereka atau ledakan e-mel, jika anda mempunyai daftar langganan. Sertakan statistik laman web anda dalam bahan penjualan anda. Lawati laman web pesaing anda untuk mengetahui statistik dan kadar iklan mereka dan tetapkan kadar anda dengan sewajarnya.

Buat Senarai Panggilan

Apabila anda sudah bersedia untuk mula menjual, buatlah senarai sasaran calon pengiklan yang akan mendapat keuntungan dari mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka di laman web anda. Lihat laman web pesaing untuk mendapatkan idea untuk jenis perniagaan yang menjadi sasaran, dan juga untuk mencari syarikat tertentu yang telah menunjukkan kesediaan untuk membeli iklan laman web. Teliti laman web pesaing ini menggunakan Alexa dan Quantcast untuk melihat bagaimana anda membandingkannya dengan mereka.

Tambahkan Iklan Klik-Per-Paparan

Sekiranya anda tidak berminat menjual iklan dengan panggilan telefon dan e-mel, tambahkan iklan bayar per klik ke halaman laman web anda menggunakan program seperti Google AdSense, Pusat Penerbit Yahoo, AdBrite, Chitika atau Miscroft PubCenter. Syarikat-syarikat ini akan meletakkan iklan di laman web anda, membayar anda untuk setiap pengunjung klik pada iklan, dari wang hingga dolar per klik. Akaun bebas untuk disediakan, dan memasukkan wang terus ke dalam akaun bank anda, atau membayar melalui pos dengan cek, bergantung pada pilihan anda.

Tambah Pautan Gabungan

Cara lain untuk menjana wang di laman web anda adalah dengan mengiklankan laman web lain yang menjual produk dan perkhidmatan, dan yang memberi anda komisen penjualan kepada pengunjung dari laman web anda. Program afiliasi membolehkan anda menambahkan pautan ke produk tertentu terus ke teks laman web anda. Sebagai contoh, jika anda menulis artikel mengenai senaman kardio, anda boleh menambahkan pautan afiliasi ke halaman monitor degupan jantung di laman web pasangan anda. Sekiranya pelawat anda mengklik pada pautan tersebut, kemudian membeli produk di laman web pasangan anda, anda mendapat peratusan jumlah pembelian mereka. Rakan pemasaran gabungan merangkumi syarikat seperti Amazon, Shopzilla, BizRate dan Valueclick.