Senarai Perkara Yang Perlu Diletakkan di Iklan

Kempen pengiklanan paling kreatif dan paling tidak akan berjaya jika pembaca tidak tahu apa produk itu atau bagaimana ia memberi manfaat kepada mereka. Selain menarik perhatian, iklan mesti mempromosikan kehendak produk dan memberikan jalan yang jelas ke langkah seterusnya untuk pengguna. Semasa menyusun iklan, sertakan elemen seni dan teks untuk membuat iklan yang berkesan.

Tajuk Catchy

Iklan mesti menarik perhatian pembaca dalam masa beberapa saat. Tajuk utama yang terdiri dari beberapa kata - tiga hingga lima - dan cukup menarik bagi orang untuk berhenti dan melihat iklan itu penting untuk kempen pemasaran yang berkesan. Garis perawatan kulit semula jadi dapat menggunakan berita utama, "Alam mempunyai penyembuhan yang sempurna," atau "Keindahan semula jadi dari bumi." Sekiranya hanya beberapa saat yang anda dapat dari pembaca, anda mahu kata kunci itu menjadi pautan penting kepada jenama anda yang akan dikekalkan oleh pembaca.

Imej Kuat

Satu gambar boleh menceritakan kisah sekuat ayat teks. Memilih gambar yang tepat, yang menarik perhatian iklan anda dan menyampaikan sepenuhnya kisah produk anda, sama pentingnya dengan kata-kata yang menyertainya. Produk penjagaan kulit semula jadi boleh menggunakan gambar daun hijau tunggal, atau menutup wajah wanita, bersih dan nampaknya tanpa solek. Menguji gambar sebelum melancarkan kempen anda dapat membantu menunjukkan bahawa anda menyampaikan mesej yang tepat; perkataan boleh mempunyai beberapa makna, dan gambar dapat menimbulkan perasaan yang berbeza pada orang yang berbeza.

Manfaat untuk Pembaca

Iklan harus menjawab "mengapa" membeli jenama atau produk. Ini boleh menjadi subteks tajuk anda, atau tersirat oleh gambar. Sekiranya anda menjual garis penjagaan kulit semula jadi, gambar wajah yang bersih dan tajuk utama yang menggunakan kata-kata seperti "suci" dapat memberitahu pembaca bahawa mereka harus membeli produk tersebut untuk mendapatkan kecantikan semula jadi. Sub-tajuk juga dapat mengenal pasti kelebihan produk: "kerana alam semula jadi adalah pembersih terbaik," atau "mengapa menambah bahan kimia apabila anda dapat memperoleh sesuatu yang murni," adalah contoh.

Kelebihan Unik Anda

Iklan mesti memberitahu pembaca mengapa jenama produk tertentu anda lebih disukai daripada pesaing di pasaran. Anda bukan sahaja dapat menyatakan kelebihannya tetapi membuktikannya menggunakan testimoni dari pengguna, atau statistik. Garis penjagaan kulit yang murni dapat membanggakan bahawa ini adalah satu-satunya rangkaian yang mengandungi minyak jojoba organik dari wilayah geografi tertentu, dan termasuk testimoni dari pengguna yang mengesahkan produk tersebut telah membuat perbezaan pada kulit mereka.

Ajakan Bertindak

Iklan mesti memberitahu pembaca untuk melakukan sesuatu, sama ada menuntut potongan harga pada produk, mengambil bahagian dalam percubaan percuma atau mengunjungi peruncit untuk membelinya untuk masa yang terhad. Ajakan bertindak boleh dilakukan dalam pelbagai bentuk, termasuk kupon, senarai kedai yang menjual produk dengan jemputan untuk mengunjunginya, atau alamat laman web di mana pembaca dapat mendaftar untuk mendapatkan berita.