Cara Memulakan Lot Penyimpanan RV

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan dengan potensi pendapatan yang baik dan sedikit penyelenggaraan yang diperlukan, anda mungkin ingin mempelajari cara memulakan tempat penyimpanan RV. Lot simpanan membolehkan anda menawarkan ruang simpanan kepada pemilik perkhemahan, kapal dan kenderaan rekreasi lain. Sebelum memulakan usaha perniagaan, bagaimanapun, adalah idea yang baik untuk memastikan anda merangkumi asas-asas untuk membantu memastikan kejayaan akhirnya.

Tulis Rancangan Perniagaan

Rancangan perniagaan mempunyai beberapa tujuan: Ini membantu anda mengikuti perkembangan perniagaan lot simpanan RV anda, menawarkan ramalan kewangan yang menunjukkan sama ada model perniagaan anda boleh dilaksanakan, dan boleh sangat membantu ketika mendekati pemberi pinjaman dan pelabur.

Mulakan rancangan anda dengan penyelidikan pasaran dan industri, termasuk tinjauan persaingan tempatan. Dari sana, gariskan bagaimana anda merancang untuk mendapatkan harta tanah, membeli peralatan dan mengambil pekerja. Rancangan anda juga harus merangkumi unjuran kewangan yang berlanjutan selama beberapa tahun, dengan memberi perhatian khusus kepada titik di mana anda akan mencapai titik impas.

Memilih Lokasi

Cari ruang dengan banyak kawasan terbuka untuk simpanan kenderaan dan akses mudah dari jalan raya. Anda tidak memerlukan apa-apa bangunan atau struktur, tetapi ruang itu penting,. Pertimbangkan matlamat jangka panjang anda dan sama ada anda mungkin ingin mengembangkan perniagaan ini. Anda mungkin ingin memulakan dengan sebilangan kecil dan membeli atau menyewa ruang tambahan ketika perniagaan anda berkembang.

Pelesenan dan Bayaran

Hubungi setiausaha negara atau bahagian syarikat tempatan anda untuk menentukan lesen perniagaan, izin dan bayaran apa yang mungkin diperlukan untuk membuka lot simpanan RV di kawasan anda. Pegawai bandar atau bandar anda mungkin perlu memerintahkan pemeriksaan lokasi untuk mengesahkan kesesuaiannya untuk penyimpanan RV, dan anda mungkin diminta menunggu persetujuan bandar atau negeri sebelum membuka lot penyimpanan RV.

Dapatkan Insurans Perniagaan

Bercakap dengan penyedia insurans komersial di kawasan anda untuk mendapatkan polisi insurans yang dirancang untuk keperluan pemilik lot simpanan RV.

Selidiki Langkah Keselamatan

Tentukan langkah keselamatan tambahan yang anda perlukan untuk melindungi perniagaan dan pelanggan anda. Banyak pemilik lot RV melindungi harta benda pelanggan mereka dengan memasang sistem gerbang elektronik di sekeliling kawasan lot. Kod kunci elektronik membolehkan pemilik mengakses kenderaan mereka tetapi mengganggu penceroboh. Kontrak dengan syarikat keselamatan untuk memasang pintu pagar atau pagar, jika perlu, dan tanyakan mengenai pelaksanaan kamera keselamatan untuk keselamatan.

Tetapkan Yuran Anda

Anda mungkin mengenakan bayaran bulanan untuk setiap ruang atau mengenakan bayaran berdasarkan ukuran kenderaan. Dengan banyak unit RV besar rata-rata antara 25 hingga 40 kaki, kadar penyimpanan mungkin sebanyak $ 450 sebulan. Walau bagaimanapun, harganya boleh berubah-ubah bergantung pada kemudahan yang ada di simpanan anda. Anda mungkin menerima pembayaran tunai atau cek jika anda mahu, tetapi sistem pembayaran elektronik membolehkan anda mengenakan kad kredit pelanggan secara automatik setiap bulan dan memastikan anda dibayar.

Menetapkan Rancangan Pemasaran

Kembangkan rancangan pemasaran yang akan membolehkan anda berhubung dengan bakal pelanggan. Terdapat beberapa pendekatan yang berkesan, termasuk:

  • Mengembangkan hubungan dengan pengedar RV tempatan yang mungkin bersedia merujuk pelanggan kepada anda.
  • Iklan di majalah dan laman web peminat RV
  • Kempen mel terus.
  • Memupuk akaun media sosial yang aktif dan menghasilkan kandungan berkualiti secara berterusan.
  • Menetapkan program rujukan atau afiliasi yang membolehkan pelanggan semasa dan penggiat media sosial memperoleh komisen atau perkhidmatan percuma sebagai pertukaran untuk merujuk pelanggan baru ke perniagaan anda.