Cara Melakukan eBay di Facebook

Menyenaraikan dan menjual produk anda di eBay membolehkan anda menjangkau khalayak yang lebih luas daripada menjual secara tempatan sahaja. Setelah anda menyenaraikan item di eBay, mengiklankan item anda kepada pengikut anda akan membantu mendorong lalu lintas ke produk anda. Mengeposkan produk anda di laman Facebook perniagaan anda adalah percuma dan bukan sahaja dapat menjangkau pengikut anda, tetapi juga rakan pengikut anda.

1

Log masuk ke Facebook.com/pages/create.php untuk membuat laman Facebook untuk menonjolkan perniagaan anda.

2

Isi maklumat yang sesuai tentang perniagaan anda, termasuk jenis perniagaan, alamat dan nombor telefon anda. Pilih kotak untuk bersetuju dengan terma dan syarat Halaman Facebook dan klik butang "Bermula" untuk membuat halaman perniagaan Facebook anda.

3

Lawati Facebook.com/ebay semasa log masuk ke halaman perniagaan anda dan pilih "Suka" untuk menambahkan halaman perniagaan eBay ke suapan berita anda.

4

Log masuk ke eBay dan klik pautan "My eBay". Pilih pautan "Semua Jual" untuk melihat semua lelongan anda yang tersedia.

5

Klik pada salah satu lelongan semasa anda dan sorot URL lelongan di bar alamat penyemak imbas Web anda. Klik kanan URL dan pilih "Salin."

6

Log masuk ke Facebook dan buka halaman perniagaan anda. Buat siaran baru yang membincangkan produk anda. Klik kanan dalam siaran dan pilih "Tampal" untuk memasukkan pautan ke lelong anda yang dapat dilihat oleh semua rakan dan pengikut halaman perniagaan anda.