Bagaimana untuk mengetahui sama ada saya membalas kiriman Craigslist

Mengetahui sama ada anda sudah melamar jawatan Craigslist adalah mustahak jika anda mahukan atau memerlukan produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh orang itu. Sama ada anda telah membalas iklan tersebut tetapi tidak pasti dan menghantar balasan kedua tidak lama kemudian atau belum membalasnya tetapi memilih untuk menganggap bahawa anda mempunyai, tidak mengetahui dengan pasti adakah anda telah menjawab mengurangkan peluang anda untuk berjaya .

Cara Balasan Craigslist Berfungsi

Cara anda membalas seseorang di Craigslist bergantung pada bagaimana pengguna memilih untuk memaparkan maklumat hubungannya. Biasanya, dia menganonimkan alamat e-melnya yang sebenarnya menjadi alamat "@ craigslist.com", yang mana anda mesti mengesahkan rentetan gambar CAPTCHA untuk mengaksesnya. Sebagai alternatif, dia boleh menyiarkan alamat e-mel atau nombor telefonnya yang sebenarnya di dalam badan iklan. Apa pun keadaannya, anda tidak akan membalas iklan Craigslist melalui antara muka Craigslist.

Folder Mesej Dihantar

Sekiranya pengguna Craigslist tidak memasukkan nombor telefonnya di badan iklan, anda membalas iklan tersebut melalui e-mel. Akibatnya, catatan Anda telah mengirim balasan muncul di folder "Dikirim" dari akaun e-mel yang Anda gunakan untuk membalas iklan tersebut. Sekiranya anda tidak dapat menemui mesej yang dihantar tetapi yakin anda membalas iklan tersebut, periksa akaun e-mel lain untuk memastikan anda tidak menggunakannya untuk membalas.

Panggilan Keluar, Teks

Sekiranya pengguna Craigslist meletakkan nombor telefonnya di iklan, kemungkinan besar anda memanggil atau menghantar SMS kepadanya untuk membalas iklan tersebut. Hidupkan telefon anda dan periksa rekod "Panggilan Keluar" untuk mengetahui nombor yang muncul dalam iklan Craigslist. Sebagai alternatif, periksa mesej teks yang dihantar untuk melihat apakah anda menghantar teks ke nombor tersebut. Kedua-dua rekod ini menunjukkan bahawa anda membalas iklan tersebut, jika ada.

Kesalahan Balas

Membalas siaran Craigslist hanya berkesan sekiranya anda berjaya dalam balasan anda - dan terdapat beberapa keadaan di mana anda mungkin tidak berada. Contohnya, jika anda cuba menghantar lampiran gambar yang melebihi 5MB ke e-mel Craigslist tanpa nama, Craigslist akan menolak keseluruhan e-mel. Sekiranya anda percaya bahawa anda membalas melalui e-mel tetapi belum mendapat jawapan, periksa folder "Spam" anda untuk memastikan Craigslist tidak menghantar notis kegagalan kepada anda. Sekiranya anda menghubungi atau menghantar teks, bandingkan nombor yang anda gunakan dengan nombor yang disenaraikan dalam iklan Craigslist untuk memastikan nombor itu sama.