Perkara yang Boleh Dilupuskan oleh Pemilik Tunggal

Sebagai pemilik tunggal, IRS memberi anda lebih banyak kelonggaran ketika mengambil potongan cukai daripada yang diberikan kepada kebanyakan orang. Sebagai contoh, anda boleh memotong banyak perkara pada Jadual C, untuk perbelanjaan perniagaan, berbanding dengan Jadual A, yang menghadkan potongan anda kepada yang melebihi 2 peratus dari pendapatan kasar anda yang disesuaikan, atau 7.5 peratus untuk perbelanjaan perubatan dan pergigian.

Potongan Cukai Di Atas Talian

Anda tidak selalu perlu membuat potongan untuk menerima faedah cukai untuk perbelanjaan tertentu. Kod cukai membolehkan pembayar cukai membuat potongan tertentu walaupun mereka tidak menyatakan pulangan mereka. Item ini, yang disebut item "di atas talian", membolehkan anda menyesuaikan pendapatan bercukai anda ke bawah. Anda boleh menolak item ini walaupun anda memilih untuk mengambil potongan standard.

Beberapa contoh termasuk caruman untuk rancangan persaraan pekerja sendiri, premium insurans kesihatan, sumbangan ke akaun simpanan kesihatan dan premium insurans penjagaan jangka panjang tertentu. Anggota komponen latihan pengeboran bersenjata dapat memotong beberapa perbelanjaan perjalanan untuk menghadiri latihan.

Perbelanjaan Perniagaan Biasa

Sebagai pemilik tunggal, anda boleh memotong sebahagian besar perbelanjaan perniagaan biasa anda dengan mengisi Jadual C, Keuntungan (Atau Kerugian) Dari Perniagaan, dan menyerahkannya kepada IRS bersama dengan penyata cukai Borang 1040. Pastikan untuk memotong cukai negeri dan tempatan, pembayaran sewa dan sewa, kos faedah pekerja - walaupun hanya untuk diri anda sendiri, khidmat nasihat berkaitan perniagaan, seperti nasihat undang-undang dan cukai, kos keahlian di Dewan Perdagangan dan yang berkaitan dengan perdagangan organisasi, sumbangan amal, bil utiliti, yuran penghantaran, kos pemasaran dan iklan dan langganan jurnal profesional dan industri.

Penggunaan Perniagaan Rumah Anda

Sekiranya anda mempunyai pejabat rumah, secara amnya anda boleh memotong sebahagian daripada pembayaran sewa atau gadai janji anda, bersama dengan sebahagian daripada bil utiliti, Internet dan insurans anda. Untuk mengira potongan, bahagikan rakaman persegi pejabat rumah anda dengan rakaman persegi rumah anda. Pecahan yang dihasilkan adalah peratusan kos tempat tinggal anda yang mungkin anda tolak.

Potongan Cukai Berkaitan Auto

Anda boleh mengurangkan jarak tempuh yang anda gunakan untuk kenderaan peribadi untuk tujuan perniagaan pada kadar sehingga 54.5 sen per batu, mulai tahun 2018. Angka ini berubah dengan kos sara hidup, dan khususnya kos petrol. Anda juga boleh memotong sebahagian atau semua kos membeli kenderaan perniagaan khusus di bawah Seksyen 179 Kanun Hasil Dalam Negeri, yang memungkinkan untuk jadual susut nilai yang lebih baik untuk beberapa bentuk peralatan modal.