Cara Mendapatkan InDesign untuk Menunjukkan Invisibles

Perisian penerbitan desktop, seperti Adobe InDesign, digunakan oleh perniagaan untuk merancang brosur, risalah dan jenis media cetak yang lain. Ruang reka bentuk di InDesign dapat menampilkan watak tersembunyi, kadang-kadang disebut sebagai hal-hal yang tidak dapat dilihat, yang membantu anda memahami perintah mana yang digunakan untuk mengatur dokumen. Watak tersembunyi hanya dapat dilihat oleh pereka; mereka tidak muncul dalam karya bercetak. Anda dapat melihat semua watak tersembunyi dengan menghidupkan pilihan dalam tetapan InDesign.

1

Lancarkan InDesign dan buka projek anda.

2

Klik "Jenis" di menu atas dan pilih "Tunjukkan Karakter Tersembunyi." Semua watak yang tidak dapat dilihat kini muncul di skrin. Sekiranya tidak, anda berada dalam mod Pratonton, yang perlu anda matikan.

3

Klik "View," "Screenmode" dan "Normal" untuk keluar dari mod Pratonton. Anda juga dapat beralih ke mod Normal dengan mengklik butang "Mode Layar" di bahagian atas layar InDesign dan memilih "Normal." Butang "Mod Skrin" adalah segi empat tepat dengan anak panah di setiap sudut.