Apa Artinya Menghantar Teks di Tumblr?

Tulisan teks adalah salah satu daripada tujuh jenis siaran yang tersedia dari papan pemuka Tumblr, bersama dengan foto, audio, video, sembang, petikan dan pautan. Dengan menggunakan akaun Tumblr syarikat anda, anda dapat mengirimkan catatan teks ke blog Tumblr lain yang mengaktifkan fitur pengiriman, yang dapat menjadi cara yang berguna untuk menarik perhatian dan meningkatkan lalu lintas ke blog anda sendiri.

Cara Penyampaian Berfungsi

Mana-mana blog Tumblr dapat menerima pengiriman jika pilihan Kirim diaktifkan di halaman tetapan blog. Pada kebanyakan tema, ini mengaktifkan pautan "Kirim" secara automatik, walaupun beberapa tema mungkin perlu diedit secara manual. Pemilik blog juga menentukan jenis pos yang dapat dikirim: foto, petikan, pautan, video dan teks semuanya tersedia. Catatan yang dihantar tidak diterbitkan sehingga dimoderasi dan disetujui oleh pemilik blog.

Menghantar Teks Teks

Anda boleh menghantar catatan teks ke blog lain dengan mencari dan mengklik pada pautan "Kirim". Sekiranya pautan tidak kelihatan, cuba tambahkan "/ hantar" ke URL blog. Pilih "Posting Teks" dari pilihan di menu drop-down di bahagian atas, kemudian isi tajuk dan bahagian badan seperti yang diperlukan. Bar alat pemformatan membolehkan anda menambah pautan, memasukkan gambar dan mengubah gaya teks. Sekiranya anda belum melog masuk ke akaun Tumblr, anda perlu memberikan nama dan alamat e-mel yang sesuai dengan penyerahan anda. Klik "Kirim" untuk menghantar catatan teks, yang akan muncul di blog yang berkenaan jika disetujui.

Mengapa Menghantar Catatan?

Catatan yang dihantar dihubungkan ke blog Tumblr anda sendiri dan boleh digunakan untuk menarik lalu lintas ke laman web syarikat anda. Sekiranya blog meminta catatan dan pendapat tetamu, ini adalah kaedah yang berguna untuk mempromosikan profil perniagaan dan identiti jenama anda. Jangan hantar siaran hanya untuk itu - luangkan masa anda untuk menghantar dan pastikan anda mempunyai sesuatu yang bermanfaat dan bermaklumat. Periksa garis panduan penyerahan yang diberikan oleh Tumblr dan blog tempat anda menghantar penyerahan untuk mendapatkan nasihat lebih lanjut. Adalah berguna untuk meluangkan masa membaca blog yang dimaksudkan untuk mengukur nada dan kandungannya.

Membuat Catatan Teks

Catatan teks boleh diterbitkan ke blog Tumblr anda sendiri dari deretan ikon di papan pemuka. Klik entri "Teks" untuk menyusun catatan, yang terdiri daripada badan utama dan tajuk pilihan. Catatan yang dihantar ke blog anda sendiri dapat diterbitkan dengan segera, dijadwalkan untuk beberapa saat di masa depan, disimpan secara peribadi atau disimpan sebagai draf - gunakan menu lungsur turun dengan butang "Terbitkan" untuk memilih salah satu daripada pilihan ini.