Kategori «Panduan»

Bagaimana Saya Memelihara Pelancong Malam Eropah?

Nama saintifik penjelajah malam Eropah adalah Eisenia hortensis, tetapi ia juga dikenali sebagai cacing biru, red redorm dan redworm gergasi, antara lain. Cacing ini boleh tumbuh hingga panjang antara 3 hingga 8 inci, yang menjadikannya lebih besar daripada sepupu yang lebih biasa. Selain itu, penjelajah malam Eropah juga merupakan cacing yang paling sederhana untuk dibesarkan dan dibiakkan kerana mereka hanya mempunyai empat syarat.

Kelebihan Cukai untuk Membayar Cukai Harta Tahun Awal

Salah satu kelebihan kewangan pemilikan harta tanah adalah kemampuan untuk memotong cukai harta tanah dari penyata cukai persekutuan anda. Pemilik rumah di seluruh negara rata-rata lebih daripada $ 3.000 setiap tahun dalam cukai harta tanah dan perniagaan membayar lebih banyak lagi kerana mereka juga dikenakan cukai ke atas harta benda lain seperti peralatan, kenderaan dan inventori.

Adakah Blok Buruk Maksudnya Hard Drive Gagal?

Dalam bahasa komputer, blok atau sektor adalah bahagian cakera keras anda yang merekod data. Blok buruk adalah tempat yang tidak lagi dapat ditulis atau dibaca - pada dasarnya, kawasan itu rosak pada cakera keras anda. Walaupun beberapa sektor yang buruk tidak semestinya bermaksud cakera keras anda akan semakin lemah, terlalu banyak yang boleh memberi kesan negatif terhadap keupayaan memori pemacu anda.

Cara Memindahkan Carta ke Lembaran Baru di Excel

Semasa pertama kali membuat carta di Microsoft Excel, peta tersebut diletakkan di lembaran kerja yang sedang difokuskan. Kedudukan lalai mungkin lebih mudah untuk merujuk data yang ada ketika melihat grafik, tetapi juga dapat diringkas di halaman yang dibanjiri data. Walau bagaimanapun, Microsoft Excel memberikan anda pilihan yang mudah di Chart Tools untuk memindahkan carta ini ke lembaran baru, yang juga memperbesarnya agar lebih mudah dilihat.

Perbezaan Antara Manfaat Pekerja & Perkhidmatan Pekerja

Majikan dapat menawarkan pelbagai faedah kepada pekerja mereka. Manfaat dirancang untuk membantu pekerja memenuhi keperluan asas yang mungkin tidak dapat dipenuhi oleh mereka sendiri. Sebagai contoh, kos insurans kesihatan yang tinggi sering diimbangi oleh caruman majikan kepada premium pekerja.Perkhidmatan pekerja adalah faedah pekerja, tetapi ia adalah bentuk manfaat pekerja yang lebih spesifik yang ditawarkan oleh majikan untuk membantu menanamkan kesetiaan di kalangan pekerja mereka.

Mengapa Lejar AP Memerlukan Lejar Subsidiari?

Buku besar hutang akaun menjejaki semua perbelanjaan yang ditanggung oleh perniagaan anda dan yang masih harus dibayar. Sekiranya anda mempunyai jumlah aktiviti pembayaran yang tinggi, butirannya dapat hilang dengan mudah dalam lejar umum standard. Walaupun lejar anak syarikat tidak diperlukan, berguna untuk memastikan lejar umum anda bebas dari kekacauan dan kekacauan transaksi.

Cara Membatalkan Acara di Facebook

Facebook memberikan kemampuan yang luar biasa untuk berhubung dengan orang di seluruh dunia. Selain membuat perbualan tidak rasmi dan catatan umum dan berita mengenai perniagaan anda, anda juga boleh membuat acara di Facebook dan menjemput orang lain yang mempunyai akaun Facebook secara elektronik. Sekiranya perlu untuk membatalkan acara yang anda buat, Facebook mempunyai prosedur mudah yang secara automatik akan memberitahu semua jemputan anda bahawa acara itu tidak akan berlaku.

Cara Menggabungkan Dua Gambar Dengan Picasa

Perisian penyuntingan foto Picasa Google mempunyai alat Kolaj Gambar yang menggabungkan beberapa gambar menjadi satu gambar. Ciri ini menawarkan beberapa pilihan ketika menggabungkan gambar, seperti Tumpukan Gambar, Mosaik, Lembaran Kontrak dan Paparan Pelbagai. Namun, pilihan Grid menggabungkan dua gambar secara bersebelahan, sehingga keduanya sama-sama kelihatan.

Cara Menulis Wang Pos ke IRS

Membayar IRS dengan kiriman wang adalah salah satu pilihan bagi pembayar cukai yang lebih suka membayar bil melalui kaedah selamat. Sekiranya anda merancang untuk membayar cukai anda dengan kiriman wang, memastikannya diisi dengan betul dan dihantar ke alamat yang betul akan membantu memastikan kredit segera ke akaun anda.

Cara Menunjukkan Senarai Nilai dalam Sel di Excel

Fungsi senarai Microsoft Excel membolehkan anda memaparkan beberapa nilai yang berbeza dalam satu sel menggunakan bentuk menu drop-down. Apabila anda mengaktifkan menu, anda dapat melihat semua nilai dalam senarai. Walaupun senarai dapat digunakan sebagai kemudahan penjimatan ruang, daftar itu juga berguna dalam bentuk Excel ketika Anda ingin mempermudah kemasukan data atau membatasi pengguna ke entri tertentu.

Cara Menyiapkan Novell GroupWise di iPhone

Dengan peningkatan kekuatan dan populariti iPhone di kalangan pengguna perniagaan, jabatan IT telah berusaha untuk menyesuaikan kemampuan telefon ke dalam operasi harian mereka. Ketika Novell memperkenalkan Pek Mobiliti Penyegerakan Data Novell pada akhir tahun 2010, ia akhirnya membolehkan jabatan IT menawarkan penyelesaian e-mel mudah alih untuk pengguna iPhone.

Cara Memuat Stapler Bostitch

Penyusunnya mudah jika dibandingkan dengan komputer, pencetak dan pengimbas canggih yang terdapat di pejabat moden, tidak kurang pentingnya. Penyusun penting dalam mengikat dokumen penting dan menjaga organisasi secara menyeluruh. Sekiranya stapler Bostitch anda kehabisan peluru, anda perlu memuat semula sebelum menyelesaikan tugas seterusnya.

Cara Meletakkan Aplikasi pada Kad SD pada LG Optimus

Pilihan yang pertama kali diperkenalkan dengan kemas kini Android 2.2 Froyo, pengguna dengan telefon pintar Android seperti LG Optimus dapat memindahkan aplikasi yang dipasang dari storan dalaman telefon mereka ke kad SD. Ini membebaskan memori berharga yang menjadikan telefon anda tetap berjalan pada prestasi optimum, yang bermaksud anda boleh menghantar e-mel kepada pelanggan, memanggil pelanggan dan mengakses aplikasi yang diperlukan tanpa gangguan sistem yang ketinggalan zaman.

Strategi Pelupusan & Pembubaran

Syarikat boleh menggunakan strategi penjualan untuk memfokuskan kembali perniagaan teras mereka, sebagai tindak balas terhadap persekitaran operasi di industri mereka atau untuk melepaskan aset yang berprestasi rendah. Syarikat biasanya menggunakan strategi pembubaran apabila perniagaan, perniagaan atau anak syarikat teras mereka telah gagal atau tidak lagi memenuhi tujuan pemiliknya.

Apa yang Saya Perlu Memulakan Perniagaan Pungutan Hutang?

Banyak perniagaan mencari perkhidmatan pemungut hutang, terutama pada masa kesulitan ekonomi. Perniagaan memungut hutang cukup menguntungkan dan dapat beroperasi dari rumah atau pejabat anda. Perkara terpenting yang diperlukan untuk memulakan pemilik perniagaan mengutip hutang adalah mendapatkan pelanggan dan kemudian mencari penghutang.

Bagaimana Mencari Nilai Bersih Syarikat Swasta

Sekiranya anda ingin membeli atau bekerjasama dengan syarikat, penting untuk mengetahui nilai bersih, yang menunjukkan kesihatan kewangan syarikat, baik atau buruk. Syarikat yang mempunyai banyak hutang dan tidak banyak aset mungkin tidak dapat dilindungi secara kewangan dan mungkin berisiko muflis. Nilai bersih tidak memberi gambaran keseluruhan kepada anda, tetapi mencari nilainya adalah langkah pertama untuk menentukan sama ada anda akan berniaga dengan syarikat swasta atau tidak.

Cara Mengaktifkan Resit Baca di Outlook

Ciri resit baca Microsoft Outlook tersedia di dua bidang program. Anda boleh mengaktifkan resit baca untuk satu mesej e-mel ke kenalan perniagaan di tetingkap Mesej Baru, atau anda boleh mengaktifkan resit baca automatik untuk semua mesej melalui utiliti Pilihan. Oleh kerana ciri tersebut membolehkan penerima menghantar pengesahan kepada anda ketika dia membuka mesej e-mel anda, anda boleh merasa yakin mengetahui bahawa e-mel perniagaan penting anda tidak akan secara automatik menuju ke lokasi yang salah.

Carian Lanjutan Gmail Tidak Berfungsi

Fungsi carian adalah salah satu bidang di mana produk Google unggul, dari enjin carian asal syarikat dan seterusnya. Masalah dengan carian Gmail dapat mempengaruhi produktiviti dan kecekapan syarikat anda, dan harus diatasi seawal mungkin. Selesaikan masalah penyemak imbas atau aplikasi mudah alih anda serta Gmail itu sendiri untuk mencari punca masalahnya.

5 Tanda Pengurusan Buruk

Membina tabiat yang betul mewujudkan tempat kerja yang disukai oleh pekerja. Apabila pekerja menghargai jangka masa kerja mereka, mereka berkembang maju dan berprestasi lebih baik bagi syarikat. Pada gilirannya, ini mewujudkan kadar pengekalan pekerja yang lebih baik, yang seterusnya meningkatkan produktiviti.

Cara Mengesan Paparan Halaman dari Halaman Tertentu di Google Analytics

Laporan Kandungan Teratas dalam Analitis Google membolehkan anda melihat halaman yang paling popular di laman web anda diperingkat mengikut jumlah paparan halaman. Dengan menggunakan laporan ini, anda dapat melihat bagaimana prestasi setiap halaman di laman web anda dalam jangka masa yang dipilih. Gunakan laporan Kandungan Teratas untuk mengetahui halaman mana di laman web anda yang paling popular, berapa orang yang melihatnya dan berapa banyak wang yang diperolehnya melalui program Google AdSense.

Cara Hyperlink dalam Persembahan Google

Google Docs adalah perkhidmatan pembuatan dan penyimpanan dokumen dalam talian yang disediakan oleh Google. Sama seperti Microsoft Office, Google Docs menggunakan antara muka yang serupa di semua jenis dokumennya yang berbeza. Antara muka yang dikongsi ini memudahkan untuk melakukan tugas-tugas biasa, seperti menambahkan pautan hiper ke dokumen.

Bagaimana Penyertaan Sisi Teratas ditempah dalam Perakaunan?

Entri jurnal sebelah kanan adalah entri bukan rutin yang dimasukkan secara manual dalam jurnal pembukuan. Syarikat memasukkan urus niaga kewangan dalam jurnal untuk mengekalkan rekod kewangan operasi harian syarikat. Kredit dan debit yang dimasukkan mencerminkan perbelanjaan, pendapatan, liabiliti dan aset syarikat.

Cara Mendapatkan Makanan yang Disumbangkan kepada Organisasi Bukan Untung

Organisasi masyarakat bukan untung yang melayani masyarakat sering memerlukan barang makanan yang disumbangkan. Selain mencari sumbangan dari masyarakat umum, ada baiknya pergi terus ke pedagang dan peniaga, yang sering mengadakan program pemberian amal. Tekankan keperluan populasi yang anda layani dan bersiaplah untuk menunjukkan bukti status organisasi nirlaba semasa membuat permintaan anda.

Cara Memindahkan Memo Suara ke Komputer & Memadamkannya di iPhone

Aplikasi Memo Suara pada iPhone anda menggantikan keperluan untuk perakam suara digital dengan membolehkan anda membuat rakaman digital nota, perbualan atau mesyuarat. Namun, seperti video, memo suara ini dapat menghabiskan banyak ruang pada cakera keras iPhone anda - terutamanya jika anda sering menggunakan aplikasi.

Kebaikan & Keburukan Pelan Bayaran Berubah

Gaji berubah adalah insentif atau bonus yang dibayar oleh majikan kepada pekerja yang prestasinya memenuhi atau melebihi jangkaan syarikat, dengan syarat syarikat memenuhi matlamatnya sendiri untuk produktiviti dan keuntungan. Maksudnya, apabila kedua-dua syarikat berjaya dan pekerja berjaya, majikan memberikan pemeriksaan berdasarkan prestasi, dan jumlahnya bergantung pada seberapa baik prestasi syarikat sepanjang tahun dan seberapa baik prestasi pekerja dalam tempoh penilaian.

Amerika Vs. Budaya Perniagaan Cina

Salah satu perangkap yang paling biasa dilakukan orang adalah memikirkan dunia berkongsi budaya yang biasa mereka lakukan di negara asal atau wilayah mereka. Apabila semua perniagaan yang anda lakukan adalah di Amerika Syarikat, maka anda mungkin akan mempercayai bahawa semua orang menjalankan perniagaan dengan cara orang Amerika berniaga.

Muat turun Firefox Tiba-tiba Lambat

Keupayaan untuk mengembangkan fungsi Firefox melalui alat tambah menjadikan penyemak imbas berguna dalam persekitaran perniagaan. Oleh kerana alat tambah dibuat oleh pembangun pihak ketiga, ada risiko ada yang mengganggu aspek tertentu penyemak imbas, seperti kelajuan muat turun. Sekiranya anda mendapati bahawa penyemak imbas Firefox anda secara tiba-tiba memuat turun kandungan dari Internet jauh lebih lambat daripada sebelumnya, terdapat juga beberapa faktor lain yang mungkin berperanan.

Apakah Segmentasi Produk?

Menjadi segalanya bagi semua orang tidak selalu merupakan strategi perniagaan terbaik. Kadang kala, menyalurkan sedikit variasi produk dan perkhidmatan yang berbeza kepada kumpulan pelanggan yang berlainan membantu meningkatkan bahagian pasaran, meningkatkan pendapatan dan mengurangkan kos. Proses pembezaan ini disebut "segmentasi," dan ketika dilakukan pada produk, ia dapat menyebabkan beberapa lini produk yang sedikit berbeda diarahkan pada pasar sasaran yang berbeda.

Cara Menghapus Sijil Tidak Dipercayai di Mac

Sistem operasi Apple Mac OS X menghasilkan sijil elektronik apabila pengguna cuba menyambung ke rangkaian tanpa wayar atau perkhidmatan lain yang memerlukan pengesahan. Semasa menyambung, pengguna diminta memasukkan nama pengguna dan kata laluannya dan menerima sijil sama ada dipercayai atau tidak dipercayai.

Cara Mengira Cukai untuk Bonus Bayar Bersih

Sekiranya anda menguruskan perniagaan, membayar bonus adalah cara yang pasti untuk membuat pekerja anda tersenyum. Pada dasarnya, bonus adalah pampasan melebihi dan apa yang biasanya diterima oleh pekerja. Bonus dikenakan cukai, sama seperti gaji atau upah setiap jam dikenakan cukai. Majikan mesti memotong cukai dari gaji bonus kasar untuk menentukan bonus gaji bersih.

Apa itu Sijil Liabiliti Insurans?

Sekiranya anda memiliki perniagaan, insurans liabiliti melindungi anda sekiranya berlaku kemalangan atau kecederaan di tempat kerja anda atau disebabkan oleh salah seorang pekerja anda. Polisi tanggungjawab am anda juga melindungi perniagaan lain yang menyewa anda sebagai subkontraktor. Sekiranya anda menyebabkan kemalangan atau merosakkan harta benda semasa anda bekerja sebagai subkontraktor, insurans liabiliti anda membayar bil, dan syarikat yang anda bekerja tidak akan bertanggungjawab atas kerosakan tersebut.

Apakah E-Ink pada Kindle?

E-reader Amazon's Kindle berfungsi sebagai perpustakaan mudah alih untuk perniagaan, menyimpan ribuan buku dan manual versi elektronik, serta memberi akses mudah ke Wall Street Journal dan banyak penerbitan dalam talian yang lain. Paparan pada model Kindle Paperwhite menggunakan teknologi yang disebut e-ink untuk memberikan penampilan yang serupa dengan halaman bercetak.

Bagaimana Mengetahui Bila Hari Jadi Facebook Anda

Untuk lebih daripada 400 juta orang, log masuk ke Facebook setiap hari adalah sebahagian daripada rutin mereka. Sekiranya anda tergolong dalam demografi ini, anda mungkin menghabiskan banyak masa di laman web ini tanpa memikirkan berapa lama sejak anda bergabung. Walaupun anda mungkin mempunyai idea tentang tahun anda menyertai laman web ini, ada kemungkinan untuk mengetahui tarikh yang tepat.

Cara Mengimport Fail Dari AOL Mail ke Gmail

Aplikasi web Gmail menyertakan alat yang membolehkan anda mengimport e-mel dan kenalan anda dari perkhidmatan mel lain, termasuk AOL Mail. Mengimport e-mel anda membolehkan anda menyimpan semua e-mel anda di satu tempat semasa anda beralih dari AOL Mail ke Gmail, dan anda juga boleh meminta Gmail mengimport surat yang dihantar ke alamat e-mel AOL anda secara automatik sehingga 30 hari setelah anda mula-mula mengimport mel.

Cara Menyiapkan Kata Laluan pada Pemacu Keras Luaran Digital Barat

Melindungi fail perniagaan seperti laporan, maklumat pelanggan dan pelanggan dari jatuh ke tangan yang salah adalah sangat penting untuk perniagaan yang berjaya, jadi melindungi cakera keras luaran Western Digital anda adalah langkah keselamatan yang penting. Perisian WD SmartWare dari Western Digital menyediakan kemampuan untuk menetapkan kata laluan untuk pemacu anda.

Kepentingan Ramalan dalam Pengurusan Rantaian Bekalan

Ramalan adalah sains yang tidak sempurna, tetapi juga merupakan keperluan bagi kebanyakan perniagaan. Itu benar terutamanya dalam pengurusan rantaian bekalan. Ramalan yang tepat membantu memastikan anda mempunyai bekalan yang mencukupi untuk memenuhi permintaan. Penganalisis perniagaan menggunakan sistem pengurusan rantaian bekalan dan alat lain untuk meramalkan permintaan minggu dan bulan sebelumnya.

Teknik untuk Mencapai Sasaran Jualan

Menerapkan teknik penjualan untuk berjaya mencapai matlamat paling berkesan apabila digunakan sebagai sebahagian daripada rancangan penjualan. Terdapat banyak teknik untuk dipilih, dan dengan latihan, pemilik perniagaan kecil dan kakitangan penjualan mereka akan mencari kaedah yang paling sesuai dengan gaya dan perniagaan peribadi mereka.

Bolehkah Saya Menjalankan Pelbagai Pemisah Dari Satu Kabel untuk TV Satelit?

Pemisah di kabel dari piring satelit membahagikan isyarat kepada dua bahagian untuk disambungkan ke dua penerima. Walau bagaimanapun isyarat di setiap arah kehilangan lebih daripada separuh kuasanya. Splitter tambahan akan mengurangkan kuasa isyarat menjadi dua lagi. Pelbagai pembahagi boleh mengurangkan isyarat ke tahap kuasa rendah sehingga tidak dapat digunakan.

Sasaran Kos Vs. Kos Tambahan dalam Harga

Harga sasaran dan harga tambah kos adalah dua perkara yang berbeza. Dalam pengembangan produk, penetapan biaya target adalah teknik manajemen yang digunakan untuk menentukan biaya pembuatan produk, sementara harga tambah nilai adalah sistem yang digunakan untuk menentukan harga penjualan produk, menurut Alat Perakaunan.

Adakah Saya Perlu Ninstall Norton Sebelum Memasang Versi Baru?

Apabila tiba masanya untuk meningkatkan produk Norton anda, perlu mencopot pemasangan setiap versi sebelum memasang versi baru boleh memakan masa tetapi tidak selalu diperlukan. Adakah anda perlu menyahpasang terlebih dahulu bergantung pada sama ada anda memasang peningkatan atau versi yang sama sekali baru.

Menetapkan Objektif & Membuat Pilihan Strategik

Perancangan perniagaan adalah proses yang digunakan oleh syarikat besar dan kecil untuk menentukan jalan tindakan yang membawa kepada pertumbuhan pendapatan dan peningkatan keuntungan - dengan kata lain, jalan menuju kejayaan. Dua aspek penting dalam proses perancangan perniagaan adalah menetapkan objektif, juga disebut tujuan, dan membuat pilihan strategik untuk mencapai tujuan tersebut.

Cara Meneroka Fail pada iPod di Windows

Komunikasi dan pengorganisasian fail muzik antara peranti iPod dan iTunes menjadikannya mudah untuk melihat fail dalam perisian, tetapi sedikit lebih rumit pada komputer yang menjalankan sistem operasi Windows. Untuk mengelakkan pemindahan muzik yang mudah untuk beberapa komputer, Apple menyembunyikan fail di iPod.

Cara Mengurangkan Suhu Papan Induk

Semasa komputer anda menjalankan tugas, komputer akan menghantar data antara pelbagai komponen, seperti pemproses, memori, cakera keras dan kad video. Semua data ini melalui papan litar utama komputer anda, yang dikenali sebagai motherboard, dan kepanasan motherboard yang berlebihan boleh menyebabkan komputer anda menjadi tidak stabil dan gagal dengan cara yang tidak dapat diramalkan.

Bagaimana Menjadi Pengedar Tag Auto

Menjadi ejen perkhidmatan tajuk, atau pengedar tag automatik, untuk negeri anda adalah cara untuk bukan sahaja mengembangkan perniagaan anda, tetapi juga membantu komuniti anda. Jabatan kenderaan bermotor (DMV) di kebanyakan negeri dibanjiri setiap hari dengan permintaan pendaftaran dan pembaharuan kereta baru.

Tenaga Kerja Kontrak Vs. Pekerja

Mengetahui perbezaan antara kontraktor bebas dan pekerja adalah penting bagi pemilik perniagaan yang merancang untuk melakukan pengambilan pekerja. Hubungan perniagaan antara pekerja dan majikan mempengaruhi cukai pekerjaan, dan salah mengklasifikasikan seseorang sebagai kontraktor bebas mungkin akan menyebabkan anda memerlukan wang.

Cara Menghentikan Android Dari Mematikan Wi-Fi

Sebaik mungkin sambungan data 3G atau 4G, selalunya Wi-Fi adalah pilihan yang lebih baik untuk kelajuan sambungan yang lebih cepat atau hanya untuk mengurangkan penggunaan data. Anda boleh memutuskan sama ada mahu mengekalkan sambungan Wi-Fi semasa skrin dimatikan. Dengan mengekalkan sambungan, anda dapat menggunakan Wi-Fi dengan segera apabila anda menggunakan peranti ini, tetapi bateri juga habis.

Kekuatan Utama Pekerja yang Luar Biasa

Setiap perniagaan mencari pekerja yang luar biasa - mereka yang berpendidikan dan berkelayakan yang nampaknya mempunyai sentuhan emas dengan setiap projek yang mereka tangani. Kakitangan ini sukar dicari, tetapi mereka ada di luar sana, dan mereka mungkin berada di syarikat anda sekarang menunggu untuk dipupuk.

Lima Faktor atau Peristiwa yang Mempengaruhi Pasaran Saham

Pasaran saham boleh berubah-ubah, dan alasan kenaikan dan kejatuhan saham tertentu boleh menjadi kompleks. Lebih kerap daripada tidak, harga saham dipengaruhi oleh beberapa faktor dan peristiwa, beberapa di antaranya mempengaruhi harga saham secara langsung dan yang lain yang melakukannya secara tidak langsung.

Apa yang Perlu Dimulakan dalam Perniagaan Spa?

Industri kecantikan berkembang pesat dan boleh menjadi lumayan bagi profesional berbakat yang tahu bagaimana membuat seseorang merasa seperti satu juta dolar. Salun dan spa menawarkan pelbagai perkhidmatan kecantikan yang tidak invasif, yang kebanyakannya mengumpulkan pelanggan berulang setiap bulan.

Cara Mengesan jika Komputer Mempunyai Kerosakan Air

Air mungkin salah satu musuh terburuk komputer anda, menyebabkan kerosakan walaupun dalam jumlah kecil. Air boleh merosakkan setiap komponen di dalam komputer anda, termasuk motherboard, CPU, cakera keras dan pemacu optik. Sukar untuk menentukan apakah komputer anda telah rosak oleh cecair atau apakah masalah itu disebabkan oleh sesuatu yang lain.

Cara Menukar Gmail ke PDF

Walaupun Gmail membolehkan pengguna mengarkibkan sebarang surat yang mereka terima, kadang-kadang lebih selamat untuk menyimpan dokumen penting di luar talian. Di sinilah kemampuan untuk menukar surat dari Gmail menjadi fail PDF berguna. Oleh kerana Gmail mempunyai fungsi terpadu untuk menukar surat menjadi PDF, tidak perlu memuat turun atau menggunakan perisian luaran untuk proses tersebut.

Bagaimana Saya Mendapatkan Nombor ID Pengecualian Cukai Depot Rumah?

Home Depot membolehkan perniagaan dengan ID pengecualian cukai yang dikeluarkan oleh negara yang sah untuk membeli produk dari kedainya tanpa membayar cukai penjualan pada barang yang dikecualikan. Sebelum perniagaan anda dapat membeli produk dari kedai Home Depot tanpa membayar cukai jualan, anda perlu menyelesaikan proses permohonan dalam talian Home Depot yang mendaftarkan perniagaan anda untuk pengecualian cukai dan membolehkan anda membuat nombor ID Home Depot khas yang dikecualikan cukai.

Cara Menetapkan Paparan pada MacBook ke Cermin

Menyambungkan monitor luaran ke MacBook menyebabkan output MacBook dipaparkan pada kedua monitor. Mencerminkan paparan desktop ke monitor luaran dapat dilakukan dengan menyesuaikan tetapan paparan di bahagian Perkakasan pada Mac OS X. Ini memungkinkan untuk menggunakan MacBook semasa persembahan, yakin bahawa apa sahaja yang ditunjukkan pada layar MacBook akan dipaparkan di layar luaran juga.

Cara Mendapatkan Video Veoh untuk Berfungsi di Facebook

Ditubuhkan pada tahun 2004, Veoh adalah laman web perkongsian video yang bukan sahaja membolehkan anda mencari dan menonton video termasuk filem, rancangan TV dan klip viral, tetapi juga membaginya dengan keluarga dan rakan di Facebook. Dengan menggunakan kod khas, anda boleh memasukkan keseluruhan video ke Facebook.

Apakah Unsur-unsur Mesyuarat Pasukan Kolaboratif?

Kolaborasi adalah penentuan bersama untuk mencapai kesepakatan atau mencapai objektif melalui perkongsian maklumat dan konsensus kumpulan. Mesyuarat pasukan kolaboratif berlaku apabila sekumpulan individu yang mempunyai pelbagai kemahiran, kepakaran dan tanggungjawab berkumpul untuk berusaha mencapai tujuan bersama.

Cara Menurunkan Kecerahan pada Laptop Satelit Toshiba

Kecerahan paparan komputer riba Toshiba Satellite anda berubah bergantung pada sumber kuasa. Ketika menggunakan kuasa bateri, layar LCD redup untuk mengurangkan kehabisan bateri. Apabila dicolokkan ke stopkontak dinding, layar akan menjadi lebih terang. Walau bagaimanapun, tetapan ini tidak mempertimbangkan kecerahan optimum untuk mengurangkan ketegangan mata.

Cara Menetapkan Semula Nama Pendaftaran pada iPhone

Anda boleh menukar nama pendaftaran yang tertera di iPhone untuk menunjukkan nama perniagaan anda dengan satu daripada dua cara. Kaedah yang anda pilih bergantung pada sama ada anda mahu menghapus semua kandungan dan tetapan sepenuhnya atau hanya menukar nama yang berkaitan dengan peranti. Sebaik sahaja anda menukar nama, ia akan muncul di panel Ringkasan dalam iTunes.

Bolehkah Tango Digunakan Dalam Talian Dengan Laptop?

Tango adalah perkhidmatan panggilan video yang semakin meningkat yang ditawarkan secara percuma di Internet. Setelah mendaftar akaun, anda boleh menghubungi rakan melalui PC, telefon dan tablet berasaskan Android, iPad, iPhone dan peranti iPod Touch. Sama seperti program seperti Skype, Tango menggunakan Voice over Internet Protocol, atau teknologi VoIP, untuk menghantar data melalui rangkaian Wi-Fi, 3G dan 4G.

Maklumat Pelayan Pop & SMTP Gmail

Sekiranya anda menggunakan akaun e-mel Gmail untuk perniagaan anda, anda mungkin ingin mengaksesnya melalui klien desktop atau mudah alih seperti Microsoft Outlook atau Mozilla Thunderbird. Untuk mengkonfigurasi akaun Gmail agar dapat berfungsi melalui klien, anda perlu melakukan beberapa langkah dalam akun Gmail dan mengambil tetapan POP (Post Office Protocol) dan SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) untuk masuk ke dalam program klien e-mel anda.

Cara Mengira Pendapatan Berpajak & Liabiliti Cukai

Mengira cukai perniagaan anda sendiri mungkin kelihatan menakutkan, tetapi biasanya boleh dilakukan. Sekiranya anda menyimpan rekod pendapatan dan perbelanjaan anda sepanjang tahun, anda menggunakannya untuk mengetahui pendapatan bersih anda yang boleh dikenakan cukai. Masukkan borang tersebut dengan pendapatan anda yang lain untuk mendapatkan tanggungan cukai anda.

Cara Mencetak SMS

Anda mungkin ingin mencetak komunikasi SMS anda untuk menyimpan salinan cetak untuk rekod anda, terutamanya jika mesej teks berkaitan dengan perniagaan anda. Mencetak teks anda juga dapat menjimatkan ruang di telefon anda, kerana anda dapat menghapusnya setelah mencetaknya. Terdapat beberapa pendekatan untuk mencetak mesej teks dari telefon bimbit, dan sementara langkah-langkah tertentu mungkin berbeza bergantung pada telefon dan penyedia, proses umum serupa.

Hierarki Keperluan untuk Pekerja

Hierarki keperluan Maslow adalah piramid keperluan yang mesti dipenuhi oleh semua manusia untuk bahagia. Orang tidak dapat memenuhi keperluan tahap tertinggi berikutnya sehingga mereka pertama kali memenuhi tahap keperluan yang lebih rendah, dan jika mereka terjebak pada satu tahap, mereka mungkin mengalami kemurungan, tekanan atau kesakitan.

Bagaimana Mengira Anggaran Operasi untuk Organisasi Bukan Untung?

Beberapa perniagaan kecil beroperasi sebagai entiti bukan untung atau sebagai sebahagian daripada organisasi bukan untung yang lebih besar. Kedai berjimat cermat Salvation Army dan Goodwill Industries adalah dua contoh terkenal. Sekiranya anda menjalankan perniagaan bukan untung, sebahagian daripada pendapatan anda mungkin berasal dari pemberian dan sumbangan.

Cara Membuat Hyperlink di Mac Mail

Sekiranya anda perlu berkongsi alamat laman web dalam buletin e-mel syarikat yang telah anda buat atau dalam mesej kepada pekerja atau pelanggan, aplikasi Mac OS X Mail membolehkan anda meletakkan pautan hiperpautan di mana sahaja dalam badan mesej. Walaupun anda hanya boleh menampal alamat laman web untuk berkongsi pautan, membuat pautan hiper secara manual membolehkan anda menggunakan teks deskriptif dan bukan hanya menunjukkan alamatnya.

Cara Membongkar Foto yang Ditandai di Facebook

Sekiranya pengguna Facebook memposting gambar rakan mereka dan memberi tanda pada rakannya di foto dengan menambahkan nama mereka ke gambar, foto itu akan muncul secara automatik di album foto rakan dan pada garis masa rakan tersebut. Pengguna dapat menyembunyikan foto-foto ini - dan juga aktiviti lain - dari garis masa mereka, yang pada dasarnya menghalangnya daripada dilihat oleh pengguna Facebook yang lain.

Cara Memampatkan Video untuk Muat Naik YouTube

Membuat dan memuat naik video adalah proses yang panjang yang memerlukan masa dan sumber. Menggunakan lebar jalur yang berharga untuk memuat naik adalah masalah, terutamanya jika anda memuat naik dari komputer mana pun di rangkaian perniagaan anda. Memampatkan video menjadikan fail video menjadi lebih kecil dan memungkinkan anda memuat naiknya lebih cepat dengan kualiti yang minimum.

Cara Menghilangkan Kredit Dengan Pembuat Filem Windows

Windows Movie Maker memberi anda beberapa peralihan yang boleh anda gunakan antara pelbagai pemandangan dalam video anda. Salah satu peralihan tersebut adalah kemampuan untuk memudar atau keluar dari pemandangan seterusnya. Kesan ini secara beransur-ansur menurunkan kelegapan pemandangan semasa sambil secara beransur-ansur meningkatkan kelegapan seterusnya.

Apa Jenis Laporan Yang Digunakan oleh Firma Perakaunan?

Laporan kewangan digunakan untuk menganalisis keadaan kewangan perniagaan besar dan kecil. Terdapat empat laporan kewangan utama yang menunjukkan kesejahteraan perniagaan: kunci kira-kira, penyata pendapatan, penyata modal dan penyata aliran tunai. Laporan-laporan ini memberikan maklumat yang cukup bagi seorang akauntan untuk meramalkan prestasi masa depan dan mengesyorkan perubahan yang diperlukan untuk memastikan syarikat sentiasa mengikuti rancangan perniagaan.

Apakah Perbezaan Antara Anggaran Kos & Susunan Besar yang Kasar?

Pemilik perniagaan kecil mempunyai keperluan untuk meramalkan kos projek berdasarkan anggaran kos dan susunan magnitud kasar, juga disebut anggaran taman. Kaedah mana yang dia gunakan bergantung pada beberapa faktor, seperti sejauh mana dia menginginkan anggaran, seberapa terperinci yang dia inginkan dan berapa lama dia mahu kakitangannya menumpukan pada anggaran.

Empat Cara di mana Sistem Operasi Mengendalikan Perkakasan Komputer

Semua yang anda lakukan di komputer anda adalah hasil langsung perkakasan dan perisian yang bekerjasama. Perkakasan memberikan kuasa dan fungsi mentah yang membolehkan komputer berfungsi, dan sistem operasi mengawal sebahagian besar aktiviti perkakasan. Anda akan mengalami kesukaran menggunakan komputer tanpa sistem operasi, kerana semua bahagian perkakasan anda tidak dapat berkomunikasi antara satu sama lain.

Cara Mematikan Suara pada Mac

Sistem operasi Mac OS X, yang berjalan di semua komputer desktop dan komputer riba Apple, termasuk fitur yang disebut VoiceOver yang menyampaikan teks di layar anda melalui fon kepala atau pembesar suara. Bersama dengan arahan pertuturan, VoiceOver membantu pengguna yang cacat penglihatan menavigasi sistem operasi.

Rumusan Kaedah Penyusutan Dana Tenggelam

Kaedah dana tenggelam adalah salah satu daripada beberapa kaedah penyusutan lanjutan yang lebih kompleks daripada kaedah garis lurus dan imbangan menurun yang biasa. Kaedahnya jarang digunakan, kerana agak rumit. Walau bagaimanapun, kaedah ini sesuai di industri tertentu, seperti utiliti yang dikawal selia, di mana pulangan pelaburan tetap dan aset jangka panjang yang diperlukan mahal.

Contoh Perkongsian Liabiliti Terhad

Dalam keadaan tertentu, dua atau lebih orang mengatur perniagaan mereka sebagai perkongsian liabiliti terhad untuk menerima beberapa faedah unik. LLP sering digunakan oleh perniagaan perkhidmatan profesional, seperti peguam atau akauntan. LLP umumnya melindungi rakan kongsi dari masalah undang-undang profesional masing-masing, seperti kecuaian atau penyelewengan.

Cara Menghapus Akaun Bank Dari PayPal jika Saya Tidak Disahkan

Sekiranya anda menambahkan akaun bank ke akaun PayPal, anda boleh menggunakannya untuk mengesahkan akaun PayPal anda. Selepas pengesahan, anda boleh menggunakan akaun bank anda untuk mengeluarkan wang dari akaun PayPal anda. Namun, anda boleh membuang akaun bank kapan saja dari akaun PayPal anda, walaupun anda belum menggunakannya untuk tujuan pengesahan.

Bagaimana Anda Menjelaskan Insurans Berakhir?

Insurans adalah perbelanjaan mengurus syarikat. Syarikat membeli perlindungan insurans dengan membayar premium insurans dan merekodkan transaksi yang berkaitan. Bergantung pada jangka masa insurans yang dibeli setiap kali, syarikat boleh merekodkan insurans untuk kegunaan dalam beberapa tempoh perakaunan.

Cara Membuat Akaun Amazon

Sekiranya anda melihat sesuatu yang anda ingin beli di Amazon, anda boleh membuat akaun dan memesannya. Dengan akaun, Amazon mengingati barang yang telah anda beli dan menyimpan barang yang telah anda masukkan ke dalam keranjang belanja yang belum anda beli; ia menjejaki item yang telah anda lihat dan menunjukkan item serupa yang mungkin menarik bagi anda.

Masalah Mac Dengan Membuka Dokumen Google

Walaupun sangat berguna untuk mengakses Google Docs ketika anda bekerja di antara beberapa mesin atau lokasi, jika anda tidak dapat mengakses dokumen, dokumen tersebut tidak berguna. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan mengakses Google Docs dari komputer Mac anda, langkah pertama adalah dengan mencoba mengubah tetapan atau syarat di mana anda mengaksesnya.

Cara Membuat Dagangan di Craigslist

Banyak cerita yang menggambarkan perdagangan Craigslist yang menguntungkan, seperti siri perdagangan Kyle MacDonald yang menjadikan klip kertas merah menjadi rumah dua tingkat. Walaupun ini mungkin bukan model perniagaan yang layak, itu adalah salah satu cara yang mungkin untuk mendapatkan peralatan perniagaan yang mahal dengan harga yang murah.

Pelanggaran Etika Tempat Kerja yang Biasa

Mungkin salah satu tindakan terpenting yang dapat anda lakukan sebagai pemilik perniagaan adalah pembentukan kod etika bertulis. Ini dapat membantu mencegah berlakunya banyak bentuk tingkah laku di tempat kerja yang tidak beretika. Tingkah laku tidak beretika bermula dari mencuri bekalan pejabat hingga menipu perniagaan dengan sejumlah besar wang.

Cara Membuka Imbasan Sebelumnya di Avast

Salah satu keutamaan tertinggi anda semasa menjaga komputer pejabat, kerana maklumat sensitif yang terdapat di dalamnya, adalah menggunakan program anti-virus seperti Avast untuk menjaga keselamatan komputer anda. Salah satu ciri Avast ialah ia menyimpan hasil imbasan anda sebelumnya di lokasi yang dikenali sebagai Scan Log.

Ekuiti Saham Biasa Pendapatan Terpelihara

Menurut Jabatan Perbendaharaan, lebih daripada 1.5 juta perniagaan kecil disusun sebagai syarikat tradisional. Apabila perniagaan anda adalah syarikat, akaun saham biasa dan pendapatan tertahan kedua-duanya mewakili ekuiti pemilik di syarikat itu. Baki dalam akaun tersebut, bagaimanapun, timbul dari perkara yang sama sekali berbeza.

Cara Menghapus Kod Negara pada Skype

Teknologi suara melalui Protokol Internet, atau VoIP, membolehkan pengguna membuat panggilan telefon melalui sambungan Internet, yang merosakkan perkhidmatan telefon tradisional. Beberapa penyedia menawarkan perkhidmatan VoIP, terutama Skype, yang mempunyai lebih dari 36 juta pengguna serentak pada awal tahun 2012.

Cara Merakam Suara & Menukar ke Teks untuk Dihantar ke Komputer

Perekam dalam peranti mudah alih memungkinkan orang menangkap idea-idea sekilas sebelum mereka pudar, menentukan senarai tugas cepat dan melakukan tugas-tugas lain yang berguna dengan bercakap di telefon mereka. Walaupun tidak mudah untuk membuat peranti tersebut memahami ucapan manusia, beberapa perisian menawarkan aplikasi berteknologi tinggi yang mengubah rakaman suara menjadi teks yang dapat anda hantar ke komputer dengan pelbagai cara.

Cara Memulakan Laman Web Penstriman

Membuat Netflix atau Twitch seterusnya bukanlah tugas yang mudah, tetapi membuat laman web streaming masih boleh menjadi cadangan perniagaan yang menguntungkan dan menarik jika dilakukan dengan betul. Dengan menawarkan perkhidmatan streaming, anda dapat menarik lebih banyak lalu lintas dengan menyediakan kandungan video yang menarik, baik untuk tujuan pemasaran, pendidikan, atau hiburan.

Bagaimana Memulakan Perniagaan Kitar Semula Tayar

Selain menguntungkan alam sekitar, kitar semula tayar terpakai dapat menjadi perniagaan yang menguntungkan. Berjuta-juta tayar terpakai menyediakan sumber bekalan tayar kitar semula yang berterusan yang digunakan di tiga pasaran: bahan bakar turunan tayar, aplikasi kejuruteraan awam dan aplikasi getah tanah atau asfalt getah.

Cara Reboot Komputer dari jauh

Apabila perniagaan berkembang, begitu juga keperluan mereka untuk peralatan komputer tambahan. Pada tahap tertentu, mengurus stesen kerja individu menjadi tidak cekap dan memakan masa, yang mempengaruhi keseluruhan produktiviti kerja. Pentadbir sebaliknya boleh menggunakan arahan jarak jauh untuk mengurangkan masa yang dihabiskan di setiap komputer.

Cara Membuat Google Chrome Simpan Kata Laluan Tanpa Gesaan

Google Chrome membolehkan anda menyimpan nama pengguna dan kata laluan setiap kali anda melayari laman web. Chrome akan menyimpan maklumat pada kali pertama anda melawat laman web dan kemudian menggunakannya untuk log masuk apabila anda kembali ke laman web ini. Anda boleh menggunakan fitur ini di seluruh komputer selagi anda log masuk ke akaun Google anda semasa menggunakan Chrome.

Cara Membuat PDF ke Pautan di Facebook

Pautan ke dokumen PDF di Facebook adalah salah satu cara untuk berkongsi maklumat dengan rakan dan kenalan. Facebook tidak membenarkan pengguna memuat naik dan menyematkan dokumen PDF secara langsung, jadi gunakan penyelesaian untuk memuat naik PDF ke hosting fail atau perkhidmatan penyimpanan fail dalam talian, dan menghubungkan ke PDF di Facebook dengan alat Kongsi di halaman rumah atau profil anda .

Manfaat sebagai Peratusan Gaji

Gaji adalah titik permulaan ketika merundingkan gaji untuk pekerjaan, tetapi faedah itulah yang mendapat perhatian. Menurut data terbaru dari Biro Statistik Buruh AS (BLS), jumlah pampasan rata-rata untuk semua pekerja awam pada tahun 2020 adalah $ 37.73 sejam. Manfaat merangkumi 32 peratus daripada jumlah pampasan pekerja.

Adakah Harga Amazon Sesuai?

Sebagai peraturan, Amazon tidak sesuai dengan harga pada kebanyakan produk - dengan pengecualian pembelian TV. Menurut laman web syarikat, jaminan yang sepadan dengan harga di televisyen hanya berlaku untuk penjualan dalam talian. Itu menyebutkan adanya harga yang lebih rendah melalui penawaran produk baru dan terpakai dari penjual Amazon Marketplace.

Cara Memasukkan Mikrofon Luaran iPhone

Apple iPhone memberikan sokongan untuk bicu mikrofon. Namun, tidak seperti komputer anda, hanya ada satu soket input yang ada. Soket fon kepala menyediakan satu-satunya titik input pada telefon. Pengguna perniagaan yang ingin merakam mesyuarat, perbualan atau memo suara dengan menggunakan mikrofon berkualiti tinggi boleh memasang mikrofon terus ke bicu fon kepala dan membuka aplikasi yang mereka gunakan untuk rakaman.

Cara Menghubungi Agensi Pengumpulan untuk Membayar Hutang Lapuk

Sekiranya anda ketinggalan dengan bil kad kredit atau hutang lain, akaun anda mungkin akan dijual kepada agensi pungutan. Gunakan rancangan empat langkah ini untuk melunaskan hutang itu dengan cepat. Memiliki akaun pengumpulan yang disenaraikan pada kredit anda akan menjadikannya lebih sukar untuk mendapat persetujuan untuk pinjaman rumah, pinjaman kereta atau jenis kredit lain.

Apakah Hayat Projektor?

Semua projektor dikuasakan oleh mentol atau lampu yang, seperti sumber cahaya, akhirnya akan habis dan perlu diganti. Sebilangan besar mentol atau lampu akan bertahan selama kira-kira 2,000 jam, walaupun beberapa projektor dijangka akan bertahan lebih lama. Anda boleh memperpanjang jangka masa projektor pejabat anda dengan menjaganya dengan penyelenggaraan tetap.

Cara Membuka Registry Editor sebagai Pentadbir

Registry Editor membolehkan anda mengkonfigurasi sistem operasi Windows pada komputer perniagaan anda dan mengubah tetapan Windows lanjutan. Untuk dapat mengubah sebarang tetapan, termasuk tetapan sistem, anda mesti membuka Registry Editor sebagai pentadbir. Sudah tentu, anda perlu log masuk ke sistem operasi Windows anda sebagai pentadbir untuk dapat menjalankan Registry Editor dengan hak istimewa yang tinggi.

Cara Mengetik Bold dalam Skype

Fon lalai Skype adalah Tahoma dengan saiz fon 7 mata. Tetapan fon ini mungkin menjadikan mesej Skype anda sukar dibaca terutamanya jika anda mempunyai resolusi skrin tinggi. Sekiranya anda tidak mahu menjadikan ukuran huruf lebih besar untuk meningkatkan keterlihatan teks, anda juga boleh menjadikan gaya huruf tebal.

Mengapa Pengurusan Strategik Diperlukan?

Ada pepatah Jepun yang mengatakan, "Ketika anda mati kehausan, sudah terlambat untuk memikirkan menggali perigi." Pepatah ini mementingkan pentingnya pengurusan strategik untuk berjaya dalam apa jua usaha. Merancang adalah sesuatu yang sudah menjadi kebiasaan bagi banyak orang, dalam satu atau lebih bidang kehidupan kita.

Apa yang menyebabkan kelantangan komputer tiba-tiba menjadi bisu?

Sama ada anda membuat persembahan atau mahukan muzik untuk pejabat, isyarat audio yang tidak boleh dipercayai tidak profesional dan menjengkelkan. Sejumlah senario boleh menyebabkan kelantangan komputer anda tiba-tiba kelihatan membungkam sendiri. Anda boleh melakukan beberapa prosedur penyelesaian masalah untuk mendiagnosis dan memperbaiki kebanyakan masalah audio di komputer syarikat anda.

Idea Pemasaran untuk Syarikat Demonstrasi

Syarikat demonstrasi adalah pihak ketiga yang memaparkan, menawarkan sampel atau pratonton percuma produk atau perkhidmatan untuk membantu perniagaan mempromosikan item tersebut. Kerana pelanggan anda adalah pemilik dan pengurus perniagaan yang ingin mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka sendiri, kuncinya adalah menggunakan teknik pemasaran yang menjangkau para pembuat keputusan dalam perniagaan ini.

Cara Mengambil Gambar dari Galeri Foto & Meletakkannya di Facebook Anda

Melibatkan pengikut syarikat anda dalam talian memerlukan lebih daripada sekadar menyiarkan kemas kini status yang menarik - strategi jangkauan media sosial yang berkesan juga melibatkan perkongsian kandungan video dan gambar dinamik dengan khalayak anda. Facebook membolehkan anda memuat naik foto dengan cepat ke Halaman syarikat anda dari galeri foto di komputer anda.