Kategori «Panduan»

Contoh Prosedur Analisis Berkaitan dengan Akaun Hasil

Tinjauan analitik dalam perakaunan digunakan oleh juruaudit untuk menilai kewajaran baki akaun. Contoh tinjauan analitis penyata kewangan secara meluas termasuk analisis menegak dan mendatar, menurut CFI Education Inc., sebuah firma pensijilan penganalisis kewangan yang menyediakan latihan dan pendidikan dalam talian untuk profesional kewangan dan pelaburan.

Cara Menyusun Neraca untuk Pemilik Tunggal

Lembaran imbangan didasarkan pada persamaan perakaunan yang menyatakan bahawa aset sama dengan liabiliti ditambah ekuiti pemegang saham. Oleh itu, kunci kira-kira mengandungi aset, liabiliti, dan ekuiti pemegang saham syarikat, yang disebut sebagai ekuiti pemilik sekiranya terdapat hak milik tunggal.

Cara Menetapkan Semula Sonicwall TZ

Baris peralatan firewall SonicWALL TZ menyediakan ciri-ciri yang merangkumi perlindungan virus, pencegahan pencerobohan, anti-spyware dan penapisan kandungan. Beberapa peralatan SonicWALL juga menyediakan Rangkaian Peribadi Maya, yang membolehkan anda menyambung dari Internet ke rangkaian perniagaan anda melalui sambungan yang selamat.

Cara Menukar Fail Quicken ke QuickBooks

Sekiranya syarikat anda telah menggunakan Quicken tetapi beralih ke QuickBooks, anda tidak perlu kehilangan data penting Quicken anda. Program QuickBooks mempunyai alat penukaran di mana anda dapat menukar fail Quicken untuk digunakan dalam QuickBooks. Intuit juga menawarkan program percuma yang disebut Quicken Converter di mana anda dapat menukar fail Quicken sehingga dapat dibuka di QuickBooks.

Cara Menyalin Filem Ke PC

Menyimpan salinan filem tempatan di PC berguna untuk sama ada anda melakukan perjalanan perniagaan atau membuat persembahan untuk pelanggan atau pekerja. Prosedur untuk menyalin filem ke pemacu cakera keras komputer berbeza-beza bergantung pada dari mana filem itu berasal. Untuk filem yang dibeli dan bukan milik anda sendiri, beberapa portal muat turun sah tersedia.

Cara Menghantar Ledakan E-mel di Microsoft Outlook

Ciri e-mel Microsoft Outlook dapat menerima pesan dari titik A ke titik B dengan cepat, tetapi ada cara untuk menjadikan sistem lebih efisien. Sekiranya anda mempunyai satu e-mel untuk dihantar kepada sekumpulan orang, anda dapat menyederhanakan prosesnya dan mengelakkan kemungkinan kesalahan input dengan mengirim ledakan e-mel.

Cara Reboot Router Linksys Melalui Rangkaian

Penghala Linksys mempunyai butang fizikal di bahagian belakang peranti yang digunakan untuk menyalakan semula, menetapkan semula dan memulihkan tetapan lalai kilang. Panel kawalan berasaskan Web penghala secara semula jadi tidak memaparkan pilihan reboot yang membolehkan anda melakukan soft reset melalui rangkaian.

Cara Mengenakan dan Mengeluarkan Cukai Jualan Runcit

Memiliki dan mengendalikan perniagaan anda sendiri memerlukan lebih banyak daripada membuat penjualan dan mengumpulkan pembayaran. Pertimbangan lain termasuk mengenakan dan membebaskan cukai penjualan negeri. Sekiranya anda mengumpulkan cukai jualan dari pelanggan anda, jumlah itu mesti dibayar kepada negeri.

Prosedur Audit QA

Jaminan kualiti adalah disiplin perniagaan yang berkaitan dengan peningkatan kualiti produk dan perkhidmatan dari masa ke masa dan memastikan bahawa standard kualiti dipenuhi secara konsisten di semua bidang perniagaan. Audit jaminan kualiti, atau audit QA, menyiasat dan mengkaji program jaminan kualiti yang telah dilaksanakan syarikat untuk memastikan bahawa usaha QA secara efektif memenuhi tujuan kualiti dan berfungsi demi kepentingan terbaik syarikat.

Cara Memformat Teks dalam Spreadsheet Excel

Keupayaan pemformatan teks Excel dapat menjadikan hasil pengiraan spreadsheet kewangan, statistik atau ilmiah anda lebih menyenangkan dan senang diikuti. Anda boleh menggunakan salah satu daripada beberapa tema Excel dengan keluarga fon yang telah ditentukan, skema warna dan kesan pengisian teks dan menerapkannya ke seluruh spreadsheet.

Cara Membuat Iklan untuk Buku

Tahniah! Buku anda sedang diterbitkan, dan sekarang saatnya untuk memberi tahu orang bahawa mereka dapat membeli salinan, yang bermaksud membuat beberapa iklan. Tidak kira di mana iklan anda akan muncul, membuatnya tidak memerlukan banyak waktu kerana sebahagian besar kandungan iklan anda akan menjadi sampul buku.

Cara Memulihkan HP Mini ke Tetapan Kilang

Memulihkan HP Mini ke tetapan kilang akan menghapus data peribadi anda, tetapi juga menyingkirkan sebarang virus atau masalah yang muncul di komputer. HP merangkumi fungsi Recovery Manager dalam Windows 7 untuk membantu anda memulihkan komputer ke tetapan kilang dengan mudah. Namun, jika anda tidak dapat mengakses komputer anda kerana virus atau beberapa jenis kegagalan perisian, anda mungkin tidak dapat mengembalikannya ke tetapan kilang tanpa media pemulihan USB.

Cara Membuat Kumpulan Kenalan di iPhone

Salah satu ciri iPhone yang lebih berguna ialah anda dapat menyegerakkan kenalan anda dari pelbagai sumber ke iPhone. Ini membolehkan anda menyimpan hubungan perniagaan dan peribadi anda di satu tempat; namun, anda tidak dapat menyusun kenalan ini di telefon itu sendiri. Semasa anda menyegerakkan telefon, anda boleh membawa kumpulan yang anda buat dalam aplikasi Buku Alamat Mac atau akaun Gmail anda.

Apa itu Siaran Hak Cipta?

Undang-undang Amerika Syarikat memberikan perlindungan kepada pengarang karya asli yang dapat dibuat ulang, seperti foto, filem atau lagu. Perlindungan tersebut, yang dikenali sebagai hak cipta, memberikan hak pemegang hak untuk memperbanyak, menyebarkan, mempamerkan atau melakukan karya yang dilindungi.

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tingkap Jendela yang Menguntungkan

Windows menyediakan sumber cahaya dan udara segar, tetapi mereka dapat menjadi kerumitan ketika membiarkan terlalu banyak cahaya, menyebabkan panas dan menjejaskan privasi. Ini membuka peluang bagi para pengusaha untuk memulai perniagaan pencatatan tingkap yang menguntungkan yang meliputi tingkap dengan filem plastik tipis untuk melindungi dari cahaya dan panas dan memberikan privasi.

Kepentingan Kerja Berpasukan dalam Organisasi

Kerja berpasukan digunakan di pelbagai industri yang berbeza untuk meningkatkan prestasi, kesatuan pekerja dan budaya syarikat. Syarikat yang mesti kerap mengembangkan idea atau produk baru menggunakan pendekatan berasaskan projek mengumpulkan pasukan untuk menyebarkan tanggungjawab dan meningkatkan bilangan dan kepelbagaian idea untuk projek tersebut.

Perbezaan Antara Overhead yang Terlalu Banyak & Tidak Digunakan

Bagi syarikat yang terlibat dalam pembuatan, menentukan nilai inventori boleh menjadi rumit. Syarikat mesti mengambil kira bahan mentah yang digunakan untuk membuat produknya, tenaga kerja langsung yang diperlukan dan apa-apa overhead pembuatan. Apabila anggaran awal perbelanjaan overhed berbeza dengan perbelanjaan sebenar syarikat, hasilnya adalah overhead yang terlalu banyak digunakan atau overhead yang tidak digunakan, bergantung pada sama ada anggaran melebihi perbelanjaan sebenar atau kurang daripadanya.

Bagaimana Penyatuan Hutang Mempengaruhi Skor Kredit?

Walaupun ada yang percaya bahawa penyatuan deb adalah sesuatu yang harus dielakkan, sebenarnya ini adalah berita baik untuk skor kredit anda. Mengeluarkan pinjaman baru untuk melunaskan pinjaman lain menambah satu pinjaman lagi dalam sejarah kredit anda, tetapi ia juga menghilangkan pinjaman lama dan menandakannya sebagai dibayar penuh.

Definisi Perancangan Perniagaan

Perancangan diperlukan untuk mengembangkan atau memulakan perniagaan. Sumber utama perancangan syarikat adalah rancangan perniagaan. Rancangan perniagaan adalah dokumen yang memperincikan strategi pemilik perniagaan mengenai bagaimana mereka berniat menjalankan perniagaan mereka. Terdapat beberapa objektif yang harus diliputi dalam rancangan perniagaan dari apa tujuan syarikat hingga berapa banyak pekerja yang akan diambil.

Tanggungjawab Asas untuk Pekerja Runcit

Menurut Biro Statistik Tenaga Kerja AS, pekerjaan seorang pekerja jualan runcit, juga dikenali sebagai "kerani" atau "rakan niaga runcit," telah mengalami perubahan besar dalam dekad yang lalu kerana peningkatan belanja dalam talian dan penutupan banyak kedai batu bata dan mortar. Walaupun pekerja runcit bekerja di pelbagai jenis gerai, termasuk gedung membeli-belah, pasar raya dan kedai pakar, tanggungjawab asas mereka serupa, iaitu untuk membantu pelanggan memilih dan membayar produk di kedai.

Undang-undang Mengenai Anjing di Kedai Runcit

Undang-undang dan peraturan membatasi kehadiran binatang dalam perniagaan yang menyediakan, menjual atau menyajikan makanan. Walau bagaimanapun, terdapat pengecualian untuk pelanggan yang disertai oleh anjing pelayan. Sebagai pemilik kedai runcit, anda dan kakitangan anda harus bersiap sedia untuk bekerja dengan dan mengakomodasi pelanggan yang memiliki binatang pelayan, juga menguatkuasakan undang-undang kesihatan dan sanitasi.

Cara Mengelompokkan Dua Gambar di Word 2007

Seperti artis grafik yang menyusun gambar untuk membuat susun atur visual yang menawan, anda boleh menambahkan grafik yang kelihatan profesional pada dokumen perniagaan Microsoft Word 2007 anda. Ringkasan ramalan penjualan, misalnya, mungkin lebih mengagumkan jika mempunyai gambar beberapa produk anda.

Cara Memberitahu Jika Pemacu Keras Notebook Anda SATA atau PATA

Semasa mengganti cakera keras pada komputer notebook lama anda, anda perlu mengetahui sama ada pemacu itu adalah sambungan Serial ATA atau Parallel ATA. Sekiranya notebook hanya berumur beberapa tahun, ia semestinya memerlukan pemacu SATA, yang mula menggantikan standard PATA yang lebih perlahan pada tahun 2003.

Cara Mencatat Susut Nilai Bangunan dalam Perakaunan

Sekiranya anda mencatatkan perbelanjaan $ 1 juta pada bulan ini untuk membeli kilang atau bangunan pejabat, mungkin menyebabkan lejar anda berenang dengan dakwat merah. Susut nilai membolehkan anda menghabiskan harga pembelian dari masa ke masa untuk memberikan gambaran yang lebih realistik mengenai kewangan anda.

Item untuk Dijual di Kedai Runcit

Kedai serbaneka itu mengambil namanya dari tujuannya dan produk yang biasanya ada dalam stok Kedai serbaneka boleh menjadi kedai yang berdiri sendiri tetapi sering menjadi bahagian stesen minyak, memudahkan pelanggan untuk membeli barang sambil mengisi kenderaan mereka dengan gas. Menurut Jabatan Perdagangan Illinois, kedai serbaneka kecil semestinya menyimpan 2.

Perbezaan Antara Drive & Motivasi

Keusahawanan biasanya memerlukan individu untuk mempunyai tahap motivasi yang tinggi ketika merancang dan memulakan perniagaan baru. Motivasi sering didefinisikan sebagai keinginan dalaman atau luaran untuk mencapai tujuan dalam kehidupan. Walaupun banyak jenis motivasi ada di lingkungan bisnis, motivasi dalaman dapat dianggap sebagai "dorongan" peribadi seseorang.

Cara Reindex SQL Jadual

Indeks pada jadual pangkalan data besar membuat perbezaan besar dalam prestasi dan kegunaannya. Tanpa indeks, mencari satu rekod dalam jadual besar boleh memakan masa beberapa saat; dengan indeks, carian rekod mengambil masa sebentar. Untuk jadual yang melihat penambahan, penghapusan dan perubahan yang kerap, indeks boleh menjadi berpecah dan tidak teratur, memperlambat prestasi.

Struktur Perniagaan Syarikat Terdesentralisasi

Struktur perniagaan syarikat yang terdesentralisasi adalah struktur di mana eksekutif syarikat meletakkan pihak berkuasa membuat keputusan penting di tangan barisan hadapan dan pengurus tempatan berbanding dengan menyimpan semua keputusan penting di peringkat teratas. Struktur perniagaan yang terdesentralisasi mempunyai kebaikan dan keburukan berbanding operasi yang lebih berpusat dan setiap syarikat mesti memutuskan pendekatan mana yang paling sesuai.

Cara Berkongsi Kalendar iPhone

Semasa anda menjalankan perniagaan, anda sering dalam perjalanan. Bawa kalendar anda bersama anda untuk mengelakkan kehilangan janji temu penting. Dengan pelaksanaan iCloud oleh Apple, kalendar pada iPhone, iPad atau Mac anda dapat diselaraskan antara satu sama lain dan dikongsi dengan rakan sekerja melalui awan.

Menukar Fail CR2 ke Fail JPG Dengan Adobe Bridge

Adobe Bridge adalah pengurus media yang bekerjasama dengan produk CreativeSuite lain seperti Photoshop dan InDesign. Adobe Bridge menyertakan ciri eksport JPG yang membolehkan anda menukar gambar ke format JPG, termasuk gambar dalam format gambar mentah Canon (CR2). Alat gambar mentah Bridge juga merangkumi alat penyuntingan sehingga anda dapat memastikan gambar anda kelihatan sempurna sebelum menukarnya menjadi JPG.

Apakah Tiga Kaedah Asas Penilaian Pekerjaan?

Penilaian pekerjaan adalah cara bagi pemilik perniagaan untuk menilai dan menilai tajuk pekerjaan tertentu dalam syarikat untuk menentukan nilai relatif mereka. Ini tidak boleh dikelirukan dengan penilaian prestasi yang meninjau seberapa baik prestasi pekerja pada pekerjaan tertentu. Penilaian pekerjaan terutamanya penilaian dalaman yang tidak mempertimbangkan perbandingan dengan pekerjaan luaran dan gaji.

Apa yang Saya Perlu Memulakan Kedai Haiwan Peliharaan?

Pemilik haiwan kesayangan membelanjakan $ 45.500.000 untuk haiwan kesayangan mereka pada tahun 2009, dengan sebahagian besar perbelanjaan membelanjakan makanan, rawatan doktor haiwan dan bekalan perubatan - mengikut urutan itu. Pencinta haiwan mungkin merasakan bahawa ini bukan masa yang lebih baik untuk bergabung dengan 7,000+ kedai haiwan peliharaan milik negara, walaupun kedai haiwan peliharaan runcit memerlukan kos permulaan yang lebih tinggi daripada perniagaan haiwan peliharaan lain.

Memulakan & Mengendalikan Perniagaan T-Shirt Heat Press

Adakah anda melihat t-shirt dan berfikir, "Saya dapat merancang sesuatu yang lebih baik daripada itu!" Merancang dan mencetak t-shirt adalah perniagaan besar sekarang, jadi jika anda mempertimbangkan untuk menceburkan diri dalam perniagaan tekan panas, ini adalah masa yang tepat untuk memulakan. Anda perlu meneliti dan membuat beberapa keputusan sebelum anda memulakan, tetapi memulakan perniagaan seperti ini boleh menguntungkan.

Kelemahan Perisian Hak Milik

Semasa memilih perisian untuk perniagaan anda, anda mungkin mempunyai pilihan untuk memilih dari penyelesaian sumber terbuka atau perisian proprietari. Secara tradisinya, perisian proprietari telah menjadi pilihan popular kerana pangsa pasar besar pemaju seperti Microsoft atau Apple, tetapi penyelesaian sumber terbuka telah mendapat sambutan di pasaran.

Cara Membuka Kedai Amazon

Untuk membantu menambah pendapatan yang anda hasilkan dengan perniagaan anda, anda boleh mendaftar sebagai Amazon Associate. Program afiliasi ini membolehkan anda membuat etalase dalam talian di mana anda dapat memasarkan barang yang sudah dijual oleh Amazon, selain menyenaraikan item dari inventori anda sendiri.

Langkah-langkah dalam Kitaran Hidup Pembangunan Sistem

Fikirkan untuk menjalankan perniagaan anda tanpa komputer, dan anda akan menyedari betapa pentingnya perniagaan ini untuk anda. Sama ada anda menggunakan pangkalan data untuk mengesan penjualan, sistem inventori yang memantau tahap stok, atau GPS yang menunjukkan semua pemacu anda pada peta video, sistem komputer membantu memastikan perniagaan anda bersenandung dengan cekap.

Berapa Kos Membuka Bar Wain?

Memulakan perniagaan bar wain dapat memberi peluang kepada pengusaha untuk memiliki perniagaan yang menguntungkan berdasarkan gaya hidup penghargaan anggur. Bukan hanya itu, tetapi kos untuk memulakan bar wain berdasarkan wain dengan gelas boleh menjadi lebih murah daripada memulakan restoran dengan perkhidmatan penuh.

Kelebihan Kerja Berkumpulan & Berpasukan

Bekerja dalam pasukan adalah bahagian umum dalam persekitaran perniagaan dan mungkin merupakan pendekatan yang anda ambil sebagai pemilik perniagaan untuk mencapai tugas tertentu, memenuhi tanggungjawab atau menyelesaikan projek khas. Walaupun boleh menjadi sukar bagi pelbagai jenis keperibadian untuk bekerjasama untuk mencapai tujuan bersama, terdapat faedah untuk syarikat dan pekerja anda.

Definisi Nisbah Penutupan Jualan

Penganalisis menggunakan pelbagai metrik untuk mengukur keberkesanan aktiviti penjualan. Syarikat menggunakan data yang dihasilkan metrik ini untuk menilai keuntungan, bahagian pasaran dan faktor lain yang menentukan kejayaan syarikat. Nisbah penutupan jualan adalah satu metrik. Walaupun digunakan terutamanya untuk mengukur prestasi jangka pendek perwakilan penjualan individu, ia juga relevan pada skala yang lebih besar.

Objektif Komunikasi Pemasaran

Komunikasi pemasaran adalah bagaimana anda terus berhubungan dan menyampaikan maklumat penting mengenai syarikat anda kepada pelanggan anda. Kenderaan komunikasi boleh merangkumi buletin, laman web, surat-menyurat e-mel dan bahan bertulis lain. Isi dan reka bentuk komunikasi ini mesti memenuhi objektif mendidik, mendorong tindakan atau membina kesedaran jenama.

Cara Menggunakan Pelayan Proksi untuk Memeriksa Mel Dari Tempat Kerja

Semasa anda menjalankan perniagaan, anda mungkin ingin menyekat laman web yang boleh dikunjungi oleh pekerja anda untuk mengelakkan mereka terganggu semasa bekerja. Anda boleh melakukannya dengan menyekat akses ke laman web ini dari pelayan syarikat anda. Kelemahan melakukan ini adalah bahawa anda mungkin tidak dapat mengakses e-mel peribadi anda di pelayan syarikat.

Apakah Pemasaran E-Blast?

Pemasaran e-mel adalah pemasaran langsung. Perkara ini pernah dilakukan melalui surat AS. Hari ini, pemasar menggunakan e-mel sebagai pilihan untuk mengeluarkan mesej mereka. Idea spam dikembangkan seiring dengan pemasaran e-mel - untuk beberapa sebab, pelanggan keberatan terhadap e-mel yang tidak diingini lebih kuat daripada yang mereka gunakan untuk membantah surat sampah biasa.

Bolehkah Saya Menarik E-mel di Outlook?

Outlook membolehkan anda menarik balik, atau mengingat kembali, e-mel anda sebelum penerima yang dimaksudkan berpeluang melihatnya. Sekiranya anda tidak sengaja menghantar e-mel yang salah kepada salah seorang pelanggan anda atau terlupa untuk melampirkan dokumen penting ke e-mel yang anda hantar kepada pekerja anda, ingatlah e-mel tersebut.

Berapakah Kos yang Perlu Disertakan dalam Inventori Barang Selesai?

Menilai kos inventori mungkin merupakan proses yang mudah bagi peruncit. Sebaliknya, bagi pengeluar yang mengetahui kos barang jadi dalam inventori melibatkan kemasukan kos dari bahan mentah awal hingga produk siap siap dijual kepada pelanggan. Kos barang siap merangkumi semua perbelanjaan sepanjang perjalanan dan merangkumi tiga komponen utama yang masuk ke dalam pengeluaran barang - buruh langsung, bahan langsung dan overhed.

Mengeluarkan Kempen Secara Tetap Dari AdWords

Anda boleh menghapus kempen AdWords, tetapi kempen yang dihapus akan tetap terlihat di papan pemuka Editor AdWords anda. Ini kerana urus niaga AdWords bersifat kewangan, dan jejak audit mesti dijaga. Oleh itu, walaupun kempen yang dibuang ditandai dengan status "Dihapus", anda masih dapat melihatnya dalam senarai kempen anda.

Berapa lamakah GoDaddy Menahan Domain yang Tamat Tempoh?

Apabila anda mendaftarkan domain melalui GoDaddy, anda mempunyai pilihan untuk membayar selama satu atau beberapa tahun. Setelah masa itu tamat, anda mesti membayar lagi untuk memastikan domain tersebut didaftarkan atas nama anda. Sekiranya anda gagal membuat pembayaran, GoDaddy akan memulakan proses menuntut semula domain.

Tanggungjawab Utama untuk Syarikat Saham dan Jualan

Saham dan rakan jualan adalah peranan hibrid yang berkaitan dengan pengurusan inventori dan penjualan minimum. Pekerja cenderung untuk sibuk sepanjang setiap peralihan, dan tugas pekerja saham dan penjualan akan memerlukan kemahiran perkhidmatan pelanggan, bersama dengan etika kerja yang rajin untuk menyimpan dan mengatur inventori.

Cara Memeriksa Kemas Kini Windows Office

Microsoft secara berkala mengeluarkan kemas kini untuk suite Office untuk memperbaiki masalah dan menambahkan fungsi ke program seperti PowerPoint dan Excel. Sekiranya anda mengaktifkan kemas kini automatik dalam alat Kemas Kini Windows, komputer anda memasang kemas kini Office penting kerana Microsoft menyediakannya.

Cara Menguji Prestasi PC Secara Dalam Talian

Prestasi komputer anda tidak hanya menentukan seberapa lancar pengalaman pengkomputeran anda, tetapi juga jenis perisian dan permainan yang dapat anda jalankan. Sekiranya anda keliru tentang prestasi komputer anda dan tentang kemampuannya, terdapat banyak ujian penanda aras yang tersedia dalam talian.

Cara Membuka Perniagaan Memandu Sekolah

Sebelum ada yang boleh keluar di jalan raya dan mula memandu, mereka harus mempelajari asas-asas bagaimana memandu kereta. Keperluan ini mewujudkan peluang perniagaan untuk anda membuka sekolah memandu. Sebelum anda dapat membuka sekolah memandu anda, anda perlu belajar tentang keperluan negeri anda, mengenal pasti persaingan anda dan merancang untuk mengiklankan perniagaan anda.

Cara Mempercepat Pemproses dengan Berjaya

Unit pemprosesan pusat mengambil arahan pengaturcaraan dari perkakasan dan perisian di komputer, yang membolehkan komputer melakukan tindakan yang diminta. Perniagaan yang ingin meningkatkan prestasi peralatan komputer mereka, tetapi tidak mampu untuk menaik taraf stesen kerja, dapat meningkatkan kelajuan pemproses.

Apa yang dimaksudkan dengan istilah Drop Drop Ship?

Peruncit yang perlu mengehadkan inventori gudang atau orang perniagaan mereka yang berminat dengan peruncitan dalam talian yang mudah dan menjimatkan mungkin mencari penyelesaian mudah dalam penghantaran drop. Tidak kira skala perniagaan yang anda jalankan atau jenis produk apa yang anda jual, anda boleh menemui beberapa cara untuk menjalankan perniagaan penghantaran runcit.

Cara Mengira Urus Niaga Mata Wang Asing

Transaksi mata wang asing adalah transaksi yang memerlukan penyelesaian, baik pembayaran atau resit, dalam mata wang asing. Apabila kadar pertukaran berubah antara tarikh transaksi jual beli asal dan tarikh penyelesaian, terdapat keuntungan atau kerugian pada pertukaran tersebut. Sesiapa yang melihat mata wang dalam mata wang (mata wang yang dilakukan oleh transaksi) sebagai mata wang asing mengambil untung atau rugi.

Cara Menambah Pencetak ke MacBook Air

Sebelum anda dapat menggunakan pencetak pada komputer MacBook Air, anda mesti menambahkannya. Proses ini secara automatik menambahkan pemacu ke MacBook Air yang membolehkan komputer berkomunikasi dengan pencetak. Anda boleh menambahkan pencetak ke komputer anda terus dari bahagian Cetak dan Faks pada Pilihan Sistem.

Contoh Pelan Projek Microsoft

Microsoft Project, perisian pengurusan projek Microsoft, adalah rangkaian perisian yang komprehensif yang memungkinkan untuk pengawasan projek sepenuhnya dan mudah melalui pengembangan rancangan projek. Rancangan ini membolehkan pengurus menetapkan tugas dan tonggak projek, menetapkan sumber daya, mengenal pasti pergantungan tugas dan mengira jangka masa fasa, menjadikan perisian itu alat yang berguna untuk beberapa jenis projek, dari projek pembinaan dan pemasaran hingga usaha pembuatan dan seni.

Cara Menyiapkan WAN Antara Tapak dalam Perniagaan

Sekiranya anda mempunyai dua lokasi perniagaan yang dipisahkan oleh harta tanah lebih dari seratus meter yang bukan milik anda, anda memerlukan Rangkaian Kawasan Lebar (WAN) untuk menghubungkan kedua lokasi tersebut. Sambungan WAN berbeza-beza dalam lebar jalur bergantung pada keperluan anda, dan mungkin disiapkan sebagai sambungan langsung atau rangkaian peribadi maya (VPN) melalui Internet.

Huraian Facebook

Laman web rangkaian sosial paling popular di dunia, Facebook membolehkan pengguna berhubung dengan rakan dan keluarga dengan berkongsi kemas kini status, foto peribadi dan item menarik yang lain. Pengasas Mark Zuckerberg membuat Facebook pada tahun 2004 semasa menjadi pelajar di Harvard, merancang laman web ini sebagai kaedah untuk pelajar universiti lain untuk berkomunikasi dan bersosial dalam talian.

Cara Membuat Tab Menu di Blogger

Blog Blogger tidak disertakan dengan tab menu sebagai ciri templat standard, tetapi anda boleh menggunakan penyelesaian penyelesaian untuk menambahkan tab menu ke halaman utama blog anda dengan alat Blogger Pages atau alat Daftar Pautan. Gunakan alat Halaman untuk menambahkan tab menu yang menghubungkan ke halaman statik di blog anda, seperti Dasar Privasi, halaman Tentang atau halaman Syarat dan Ketentuan.

Bagaimanakah saya PM seseorang di Twitter?

Mesej Twitter, kadang-kadang disebut sebagai mesej langsung atau mesej peribadi, adalah cara untuk berkomunikasi secara diam-diam dengan pengguna lain di laman web ini. Tidak seperti tweet, yang dipaparkan di garis masa semua pengikut anda, mesej hanya akan dibaca oleh orang yang anda tuju. Untuk menghantar mesej kepada pengguna Twitter yang lain, dia mesti mengikuti tweet anda.

Elemen Strategi Pemasaran Bergerak Pelanggan

Dalam persekitaran perniagaan yang sangat kompetitif, memfokuskan pada keperluan pelanggan anda dapat memberi kelebihan pada persaingan anda. Pelanggan yang berpuas hati cenderung menjadi pelanggan berulang dan mengarahkan perniagaan baru ke syarikat anda. Dengan demikian, strategi pemasaran Anda harus diarahkan untuk menjangkau mereka yang paling banyak mendapat keuntungan dari produk atau perkhidmatan anda.

Apa itu Pemimpin Korporat?

Pemimpin korporat tidak ditentukan oleh ukuran syarikat yang mereka uruskan atau sama ada organisasi yang mereka kendalikan diperdagangkan secara terbuka. Pemimpin korporat dapat dikenal pasti sebagai satu kerana dia mendirikan syarikat atau kerana dia memberikan perhatian yang sama kepada masyarakat dan perniagaan.

Cara membersihkan pencetak Canon secara mendalam

Sekiranya pencetak jet dakwat Canon anda tidak aktif untuk jangka masa yang panjang, anda mungkin menghadapi masalah dengan kepala cetak yang tersumbat. Ini pada dasarnya bermaksud bahawa dakwat tidak lagi dapat disembur melalui jet dan anda tidak akan dapat mencetak dengan warna yang tersumbat ini. Pemacu Canon anda mempunyai fungsi pembersihan kepala cetak yang terpasang, tetapi pembersihan standard tidak akan selalu menyelesaikan masalah anda.

Kelebihan dan Kekurangan Podcasting

Podcast perniagaan terdapat dalam semua bentuk dan ukuran, seperti persembahan kepada calon pelanggan atau pengumuman dasar baru kepada pekerja. Yang sama antara mereka adalah fail audio atau video yang anda hantar ke Internet. Sesiapa yang perlu melihat atau mendengarnya boleh mengalirkan fail atau memuat turunnya ke komputer, telefon pintar atau pemain media untuk mendengar atau melihat.

Apakah Syarat untuk Memulakan Organisasi Bukan Untung?

Memulakan organisasi bukan untung boleh menjadi kaedah terbaik untuk mengumpulkan wang atau membantu komuniti anda atau tujuan yang anda sokong. Untuk dikenali sebagai organisasi nirlaba, organisasi anda mesti dibuat untuk melayani orang ramai dengan memenuhi misi tertentu atau keperluan masyarakat. Syarikat bukan untung beroperasi seperti syarikat tradisional, menerima perlindungan undang-undang dan aset yang serupa, tetapi biasanya tanpa banyak bebanan cukai yang berkaitan dengan perniagaan untung.

Matlamat & Objektif dalam Iklan

Beberapa tujuan dan objektif digunakan dalam iklan dan boleh bersifat jangka pendek atau jangka panjang. Tujuan dan objektif jangka pendek berkaitan dengan salinan iklan itu sendiri. Iklan dirancang untuk memperkenalkan konsep tertentu dan mesti juga meyakinkan. Matlamat iklan jangka panjang berkaitan dengan kesan yang diinginkan.

Apakah Kepentingan Piramid Terbalik dalam Organisasi?

Secara tradisinya, struktur organisasi selalu berbentuk hierarki. Struktur seperti ini memberi tumpuan untuk memimpin massa sebagai cara untuk menjalankan organisasi. Terdapat rantai komando, pembagian kerja, dan komunikasi berlaku dari atas ke bawah. Terdapat tempat untuk struktur seperti itu, tetapi struktur ini tidak semestinya yang terbaik.

Cara Mengkonfigurasi Modem D-Link

Biasanya, penyedia perkhidmatan Internet anda membekalkan modem semasa anda mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan, tetapi anda mungkin ingin mengelakkan bayaran sewa bulanan dengan membeli modem anda sendiri dari senarai peranti yang diluluskan yang diterbitkan di laman web ISP anda. Walau bagaimanapun, modem biasanya memerlukan konfigurasi yang sangat sedikit.

Cara Mengakaunkan Terimaan Tunai

Wang tunai, cek, kad debit, kad kredit dan transfer bank dianggap sebagai penjualan tunai. Apabila pelanggan anda membayar untuk pembelian secara tunai atau cek, penjualan selesai. Anda tidak perlu menagih pelanggan atau bimbang mengumpulkan jumlah yang tertunggak. Sekiranya anda meluaskan kredit kedai, pelanggan anda boleh membuat pembayaran tunai atau menghantar cek untuk membayar jumlah invois.

Apakah Implikasi Teori Kontingensi untuk Pengurus?

Semasa anda memperbaiki struktur organisasi anda, anda perlu mengkaji semula falsafah pengurusan anda untuk menentukan keberkesanannya. Salah satu strategi yang popular adalah dengan menerapkan teori manajemen kontingensi, yang didasarkan pada idea bahawa terdapat banyak cara bagi pengurus untuk membuat keputusan dalam organisasi berdasarkan faktor yang berbeza.

Kelebihan dan Kekurangan Kepelbagaian di Tempat Kerja

Lebih dari 25 juta orang yang bekerja di AS lahir dari luar negara, dan data menunjukkan bahawa dalam masa kurang dari tiga dekad, negara ini akan menjadi masyarakat yang benar-benar majmuk tanpa satu kumpulan pun yang memiliki majoriti. Sekiranya anda mengharapkan syarikat anda dapat bersaing dan berjaya dalam tatanan dunia baru ini, anda perlu melihat kelebihan dan kekurangan kepelbagaian di tempat kerja.

Menyelaraskan Justifikasi dalam Word

Microsoft Word 2010 memungkinkan anda membenarkan sekumpulan teks dengan menyesuaikan jarak antara kata-kata untuk membuat perenggan sejajar dengan margin di kedua sisi halaman. Sesuaikan tetapan yang digunakan Word ketika membenarkan teks dengan menyesuaikan ukuran margin halaman. Anda juga boleh menggunakan Word 2010 untuk membenarkan teks menegak dan memusatkan tajuk dokumen.

Cara Mengedit ID Pemanggil untuk Android

Apabila seseorang memanggil telefon Android anda, maklumat ID pemanggil akan dipaparkan pada peranti. Sekiranya pemanggil ada dalam senarai Kenalan anda, maklumat tersebut merangkumi nama pemanggil dan foto tersuai, jika anda memilikinya. Sekiranya pemanggil tidak berada dalam kenalan anda, hanya nombor telefon yang dipaparkan.

Pelbagai Jenis Pemangku Kepentingan

Sebilangan besar perniagaan wujud untuk memberi nafkah - dan sering, pekerjaan yang bermakna - untuk pemiliknya. Tetapi setiap perniagaan mempunyai pelbagai pihak berkepentingan tambahan yang dilaburkan dalam daya maju perniagaan. Sekiranya syarikat anda melakukan usaha yang baik untuk melibatkan rakan kongsi selain daripada pemiliknya, perniagaan anda akan mempunyai banyak bakat dan sokongan untuk digunakan, sehingga anda dapat memanfaatkan peluang dan anda dapat mengharungi masa-masa sukar.

Cara Memindahkan Tumblr Post ke Akaun Lain

Tumblr tidak mempunyai alat import dan eksport khusus untuk memindahkan catatan dari satu akaun ke akaun lain, tetapi anda dapat memperoleh hasil yang sama dengan berkesan dengan hanya menukar alamat blog Tumblr anda sekarang. Sekiranya anda benar-benar ingin memindahkan semua kandungan blog Tumblr anda dari satu akaun pengguna ke akaun pengguna yang sama sekali berbeza, perlu menggunakan platform blog lain untuk melakukan pemindahan.

Apakah Dua Jenis Pemborong Pedagang Asas?

Perdagangan borong melibatkan mendapatkan produk dengan harga di bawah nilai runcit dan kemudian menjualnya ke kedai runcit, yang kemudian menandakan harga. Menurut Biro Statistik Tenaga Kerja, terdapat lebih dari 6 juta pekerjaan upah dalam industri perdagangan borong pada tahun 2008. Walau bagaimanapun, 90 peratus syarikat yang bekerja untuk pekerja ini adalah perniagaan kecil dengan 20 pekerja atau kurang.

Cara Membuat Laluan Kritikal dalam Projek Microsoft

Perisian pengurusan projek Microsoft Project 2010 menawarkan persekitaran di mana anda dapat memasukkan dan mengurus semua pemboleh ubah yang berkaitan dengan projek tertentu. Project 2010 berupaya membangun bantalan sebanyak mungkin mengenai kapan tugas tertentu mesti dimulakan atau diselesaikan agar projek dapat diselesaikan tepat pada waktunya.

Apakah Penyusutan Runcit?

Walaupun dengan perisian pengurusan inventori yang paling canggih, penting untuk mengira inventori langsung anda secara berkala. Sebilangan peratusan inventori anda - mudah-mudahan, peratusan kecil - akan selalu dihitung, yang dalam istilah runcit disebut penyusutan. Mengawasi pengecutan anda adalah penting, bukan hanya untuk tujuan perakaunan tetapi kerana ini boleh menjadi tanda anda menghadapi masalah di kedai anda.

Apakah Ramalan dalam HR?

Ramalan sumber manusia (HR) melibatkan memproyeksikan keperluan tenaga kerja dan kesannya terhadap perniagaan. Sebuah jabatan HR meramalkan keperluan staf jangka pendek dan jangka panjang berdasarkan penjualan yang diproyeksikan, pertumbuhan pejabat, penurunan dan faktor-faktor lain yang mempengaruhi keperluan syarikat untuk tenaga kerja.

Langkah-langkah Mengemukakan Penyata Cukai Perbadanan S

Sebagai perniagaan dengan status syarikat S, anda diminta untuk memfailkan beberapa jenis penyata cukai di peringkat tempatan, negeri dan persekutuan. Penting untuk tidak hanya mengetahui bentuk mana yang harus anda ajukan, tetapi juga tarikh akhir pengajuan sepanjang tahun. Walaupun anda dapat menyiapkan pulangan anda sendiri, penyata cukai S corp boleh menjadi lebih rumit, jadi mungkin merupakan idea yang baik untuk menyewa profesional cukai untuk memberikan panduan pakar.

Tanda-Tanda Awal Monitor Anda Hilang

Anda tidak perlu mengganggu operasi harian anda kerana monitor anda akhirnya mati pada waktu yang tidak sesuai. Beberapa masalah monitor memberi anda amaran awal bahawa monitor anda mungkin akan cepat habis. Mengenali tanda-tanda ini memberi anda cara untuk mengatasi masalah monitor sebelum menjadi masalah utama perniagaan anda.

Contoh Liabiliti Syarikat

Nilai perniagaan anda pada hari tertentu adalah perbezaan antara aset dan liabiliti anda. Walaupun banyak aset mempunyai faedah tidak ketara, seperti muhibah, resipi dan paten, liabiliti sering kali lebih mudah untuk diukur. Memahami pelbagai liabiliti syarikat anda membantu anda mengurus, mengawal dan mengambil langkah untuk mengurangkan atau menghapuskannya dengan lebih baik.

Jangka Hayat Telefon Pintar

Dalam dua tahun telefon pintar baru anda boleh menjadi lebih sedikit daripada berat kertas. Mungkin kelihatan gila bahawa peranti mahal seperti telefon pintar boleh mempunyai jangka hayat yang pendek, tetapi dengan rata-rata jangka hayat telefon bimbit di AS sekitar 21 bulan, menurut Recon Analytics, fakta itu sendiri.

Bolehkah Anda Menghubungkan iPhone Apple ke Internet Tanpa Rancangan?

Memahami cara mengakses Web pada telefon pintar syarikat anda memastikan anda sentiasa mendapat akses ke e-mel dan teknologi berasaskan Internet lain semasa anda memerlukannya. Untuk menyambung ke Internet pada iPhone tanpa rancangan data selular, anda mesti berada dalam jangkauan rangkaian Wi-Fi terbuka atau rangkaian Wi-Fi tertutup tempat anda mempunyai kata laluan.

Kepentingan Penilaian Pekerja

Tujuan penilaian pekerja adalah untuk mengukur prestasi kerja. Banyak penilaian memberikan pengukuran kuantitatif yang penting untuk persekitaran kerja yang berorientasikan pengeluaran. Penilaian pekerja lain memberikan majikan dengan metrik mengenai kualiti kerja pekerja. Pentingnya penilaian pekerja adalah bahawa ia berperanan dalam menentukan sama ada set kemahiran pekerja sesuai dengan pekerjaan pekerja.

Cara Mendapatkan Iklan di TV

Anda boleh membayar masa siaran untuk memasang iklan di TV, tetapi itu tidak bermakna anda boleh menyiarkan iklan yang anda mahukan. Stesen mempunyai piawaian mengenai kualiti dan kandungan pengeluaran. Iklankan perniagaan kecil anda dengan membuat iklan berkualiti dengan mesej yang disasarkan, kemudian belikan masa di saluran TV yang sesuai.

Apakah Peranan Pemegang Saham dalam Hierarki Korporat?

Walaupun syarikat kecil anda tidak mempunyai pemegang saham sekarang, anda boleh memilih di kemudian hari untuk menjadikan syarikat anda menjadi syarikat dengan pemegang saham melabur dalam syarikat tersebut. Memahami peranan pemegang saham dalam hierarki korporat membantu dalam menentukan sama ada struktur korporat sesuai untuk syarikat anda.

Apa Arti Mengikat dalam Insurans?

Syarikat dari pelbagai saiz memerlukan dan mendapat manfaat daripada perlindungan insurans komersial. Insurans komersil merangkumi segala-galanya dari harta benda sebenar dan peribadi hingga tanggungjawab produk, melindungi pemilik perniagaan dari kehancuran kewangan sekiranya berlaku kerugian yang dilindungi, seperti kebakaran, ribut angin atau tuntutan mahkamah.

Aliran Tunai vs Kedudukan Tunai

Aliran tunai dan kedudukan tunai sangat berkaitan. Perbezaan terbesar ialah aliran tunai merujuk kepada perubahan bersih yang dihasilkan dari masa ke masa dari aliran masuk dan aliran keluar tunai. Kedudukan tunai berbicara secara khusus dengan kedudukan tunai relatif syarikat anda pada waktu tertentu dalam masa.

Cara Mengeksport E-mel Thunderbird ke MS Outlook

Sekiranya anda menjalankan perniagaan anda sendiri dan ingin mengurangkan perbelanjaan anda, anda boleh menggunakan Mozilla Thunderbird, pelanggan e-mel percuma, untuk menguruskan akaun e-mel syarikat anda. Semasa perniagaan anda berkembang, anda mungkin memutuskan untuk beralih ke Microsoft Office Outlook untuk penyelesaian yang lebih hebat.

Cara Mengira Ekuiti Pemilik dalam Perniagaan

Nilai dolar perniagaan disebut sebagai ekuiti. Apabila perniagaan diatur sebagai syarikat, istilah yang digunakan pada kunci kira-kira syarikat adalah "ekuiti pemegang saham." Untuk perniagaan kecil seperti hak milik tunggal atau perkongsian, istilah "ekuiti pemilik" digunakan. Ekuiti pemilik dapat berkembang apabila pemilik melabur semula keuntungan dalam operasi perniagaan dan ketika pemilik melaburkan modal tambahan untuk mengembangkan perniagaan.

Apakah Pengisian Auto di iTunes?

IsiOtomatik membantu anda mengisi iPod Apple atau iPhone dengan cepat mengikut kapasiti atau sejumlah GB tertentu. Contohnya, jika anda mempunyai ruang 2GB yang tersisa di iPod anda dan anda ingin mengisi peranti dengan lengkap dengan muzik, isian automatik akan menambahkan muzik 2GB ke peranti anda.

Polisi & Prosedur Pengumpulan

Pembayaran piutang adalah penyumbang utama kecairan, aliran tunai dan keperluan modal kerja perniagaan. Pembayaran tepat waktu menjadikan kitaran perniagaan terus mengalir dan memungkinkan perniagaan memenuhi kewajipan hutang jangka pendek dan operasi. Dasar dan prosedur pengumpulan yang ketat yang mendorong pelanggan membayar boleh mengakibatkan hutang lapuk yang lebih sedikit, aliran tunai yang lebih baik dan peningkatan keuntungan perniagaan.

Senarai Semak Permulaan Salon

Keinginan untuk kelihatan dan merasa menarik adalah penting bagi hampir semua orang, yang menjadikan pembukaan salun sebagai pilihan perniagaan yang bijak bagi orang yang berfikiran usahawan dengan minat untuk menggayakan rambut atau kecantikan. Memulakan salun baru, bagaimanapun, memerlukan banyak perancangan dan kerja.

Cara Mengira Perolehan Perniagaan

Tidak seperti barang seperti bangunan, lekapan dan peralatan pembuatan, beberapa aset yang dimiliki perniagaan mesti dilupuskan dan diganti secara berterusan. Kitaran berterusan ini dipanggil perolehan. Istilah ini digunakan terutamanya untuk merujuk kepada akaun belum terima atau inventori. Menjejaki kadar perolehan aset tersebut adalah penting, kerana selalunya melibatkan sejumlah besar wang.

Cara Menukar Skrin Laptop Anda dari Vertical to Horizontal

Secara lalai, Windows mengarahkan skrin anda secara mendatar. Sekiranya skrin komputer perniagaan anda dipaparkan secara menegak, anda boleh menggunakan utiliti putaran skrin Windows untuk mengubahnya kembali ke orientasi mendatar. Walau bagaimanapun, beberapa komputer riba, seperti yang berganda sebagai tablet, mempunyai program proprietari untuk mengubah orientasi.

Cara Memulakan Rumah Penjagaan Orang Dewasa yang Berjaya

Walaupun kemajuan teknologi dan ilmiah moden, terutama dalam bidang kesehatan, telah menyebabkan peningkatan harapan hidup, cabaran-cabaran tertentu seperti menawarkan perawatan orang dewasa yang mencukupi kepada orang tua juga muncul. Walaupun anak lelaki dan anak perempuan menjadi lebih sibuk dalam mencapai tujuan hidup mereka dan penjaga menjadi lebih tua dan lebih bergantung, rumah jagaan orang dewasa menjadi semakin diperlukan untuk memenuhi keperluan orang tua yang semakin meningkat.

Cara Memadam Dua Pilihan Sistem Operasi pada Permulaan

Semasa boot, Windows mungkin menawarkan banyak sistem operasi untuk dipilih. Ini mungkin berlaku kerana anda sebelumnya menggunakan banyak sistem operasi atau kerana kesilapan semasa peningkatan sistem operasi. Sebelum ini, Windows menggunakan fail teks sederhana untuk membuat pilihan but ini; namun, sistem operasi Window terbaru memerlukan pengubahsuaian fail bootmgr.

Cara Menggunakan Komputer Anda Sebagai Mesin Menjawab Telefon

Sekiranya perniagaan anda menerima panggilan telefon, gunakan kuasa penyimpanan dan pemprosesan komputer anda untuk mengatur pesanan anda. Produk telefon moden menawarkan sejumlah besar pilihan untuk menyambungkan telefon ke komputer anda untuk merakam panggilan masuk. Dengan peralatan yang betul, anda boleh mencapai lebih banyak lagi dengan mesin penjawab perisian daripada kebanyakan peranti perkakasan.